Installere OneDrive på kontormaskin

Office 365 er ikke bare en måte å få installert Office-programmene på. Du får også mulighet til å bruke Office-programmene online uten å ha dem på maskinen – og du får OneDrive.

OneDrive er din egen disk på Internett, der du kan laste opp, laste ned, lagre, samskrive og dele dokumenter. Du kan få tilgang til din OneDrive fra en hvilken som helst maskin med nettleser. I tillegg vil det du lagrer i OneDrive-mappen, lokalt på din datamaskin, bli automatisk synkronisert til OneDrive på Internett. Det vil da si at du har tilgang til disse dokumentene både fra OneDrive på Internett og lokalt på alle datamaskiner (inntil fem) du har installert OneDrive på. Har du installert OneDrive kan du få tilgang på den lokale mappen og du trenger ikke bruke nettleseren.

OneDrive installeres sammen med Office-pakken du installerer fra Office 365, men den kan du ikke installere på kontormaskiner på UiO, siden kontormaskiner på UiO skal ha den UiO-støttede versjonen av Office. Derfor har vi utviklet en egen installering for kontormaskiner på UiO.

Hva med kontormaskiner på UiO?

Office fra Office 365 skal ikke installeres på kontormaskiner på UiO. Kontormaskiner på UiO driftes av IT-personell og vil til enhver tid ha installert den versjonen av Office som er støttet på UiO. Det vil ikke alltid være den samme versjonen som finnes i Office 365, som alltid installerer den nyeste versjonen.

For at du likevel skal kunne jobbe sømløst med bærbar maskin, hjemmemaskin eller nettbrettet med Office 365, har USIT laget en spesialinstallering av OneDrive som du selv kan legge inn på kontormaskinen din fra software.uio.no. For å få full nytte av OneDrive på kontormaskinen og få den synkronisert med OneDrive på Internett, må du avgi samtykke til vilkår for Office 365 på, og ta i bruk Office 365. Ta i bruk Office 365

Når du har installert OneDrive på kontormaskinen, blir dokumenter du lagrer der fra kontormaskinen, automatisk synkronisert med OneDrive på Internett og OneDrive på andre maskiner/enheter du bruker Office 365 fra UiO på.

Slik installerer du OneDrive på en kontormaskin på UiO

For å få full nytte av OneDrive på kontormaskinen og få den synkronisert med OneDrive på Internett, må du avgi samtykke til vilkår for Office 365 på, og ta i bruk Office 365. Ta i bruk Office 365

1. Logg inn på kontormaskinen som vanlig. Åpne Internet Explorer, og gå til software.uio.no. Skriv inn OneDrive i søkefeltet oppe til høyre, og trykk på Enter-tasten på tastaturet.

1. Klikk på OneDrive for Business i resultatlisten, og klikk deretter på Install nederst til høyre.

1. Du får en melding om at installeringen blir forberedt, og like etterpå får du en melding om at installeringen har startet.

1. Etter en liten stund kan du åpne Start-menyen og skrive inn OneDrive i søkefeltet. Objektet Microsoft OneDrive skal da dukke opp.

Førstegangsbruk av OneDrive

For å få full nytte av OneDrive på kontormaskine nog få den synkronisert med OneDrive på Internett, må du avgi samtykke til vilkår for Office 365 på, og ta i bruk Office 365. Ta i bruk Office 365

1. Når du åpner OneDrive fra PC-en for første gang. blir du bedt om å oppgi e-postadressen din. Skriv den inn ditt brukernavn etterfulgt av @uio.no i feltet i dialogboksen, og klikk på Sign in.

Dialogboks hvor du skal oppgi e-postadresse.

1. Du kommer videre til pålogging til jobb- eller skolekonto. Her skriver du inn brukernavnet ditt etterfulgt av @uio.no, altså brukernavn@uio.no.
    1. Har du på automatisk innlogging på PC-en, blir du videresendt direkte til OneDrive-veiviseren når du går videre til passordfeltet.

Dialogrute der du oppgir e-psotadresse og passord.

1. Om du har manuell innlogging blir du videresendt til UiO-innloggingen. Her velger du Weblogin (kun UiO). Oppgi UiO-brukernavn og -passord i Weblogin, som er den vanlige UiO-påloggingstjenesten.

1. Du kommer videre til en veiviser med litt informasjon om OneDrive, og OneDrive-mappen du har på datamaskinen åpnes. Her må du blant annet velge hva som skal synkroniseres fra OneDrive på Internett til OneDrive-mappen på din maskin. Grunnen til at du må gjøre dette valget, er at du har ubegrenset med lagringsplass på OneDrive, men ikke på datamaskinen din.

Lagrer du svært mye på OneDrive, er det mulig at synkroniseringen kan fylle opp maskinen din helt. Det kan derfor lønne seg å velge ut enkelte mapper, som for eksempel inneholder arbeidsrelaterte dokumenter du trenger å ha enkel tilgang til fra flere maskiner. Du vil likevel alltid ha tilgang til alt innholdet på OneDrive når du logger inn på OneDrive på Internett fra www.uio.no/office. Om du ikke har noe på OneDrive ennå, kan du gjøre angi hvilke mapper som skal synkroniseres senere.

1. På slutten av veiviseren kommer det opp en dialogboks hvor du skal klikke for å åpne OneDrive-mappen på datamaskinen.

1. Det er i denne mappen dokumenter lagres når du velger Lagre som (Save as) i et Office-program og velger OneDrive - Universitetet i Oslo som lagringssted. Mappen synkroniseres med OneDrive på Internett slik at det du lagrer der, vil være tilgjengelig fra andre enheter du åpner Onedrive på. Mappen som heter "OneDrive  - Personal" installeres, men har ingen funksjon. Velg OneDrive – Universitetet i Oslo når du skal lagre på Onedrive.

Publisert 22. juni 2016 12:09 - Sist endret 24. aug. 2017 09:22