Installere Office 365 på PC

Før du installerer:

Har du allerede en Microsoft-konto knyttet til din UiO-epostadresse?

Da er det mulig at du kan få problemer med pålogging til Office 365, eller at gammel og ny versjon av programmer som Skype blir slått sammen din når du installer Office-pakken fra Office 365. Det kan føre til at du mister kontaktinfo og innstillinger. Hvis du allerede har en Microsoft-konto knyttet til UiO-adressen din, bør du altså ta vare på kontaktinformasjonen og annet som er lagret i programmene, før du installerer Office-pakken fra Office 365.

Har du allerede Office installert?

Vær oppmerksom på at Office-pakken du installerer fra Office 365 erstatter Office-programmer du allerede har på maskinen. Du må installere Office på nytt når du ikke lenger jobber eller studerer ved UiO.

Er du ansatt på UiO?

Hvis du er ansatt på UiO, har du den UiO-støttede versjonen av Office-programmene installert på kontormaskinen din. Derfor skal du ikke installere Office-365 på kontormaskinen din. Installer gjerne på din bærbare maskin eller på private maskiner og enheter. OneDrive er inkludert når du installerer Office-programmene fra Office 365, men hvis du vil du bruke OneDrive på kontormaskinen din, installerer du fra software.uio.no. Se veiledning for installering av OneDrive på kontormaskin.

Enkel beskrivelse av installering

• Logg inn på Office 365 fra Office-siden på UiO
    • Hvilket språk siden bruker, er avhengig av språkinnstillingen i nettleseren din. Her tar vi utgangspunkt i norsk språk.
  • Klikk på Installer Office 365 oppe til høyre i vinduet for å laste ned installeringsfiler.

• Det er mulig du får en advarsel om at du laster ned en fil. Klikk OK på advarselen og finn installeringsfilen der du vanligvis finner nedlastede filer, og dobbeltklikk på den. Det er også mulig at du får spørsmål om du vil starte eller lagre filen du laster ned. Da klikker du på Run (engelsk) eller Start/Kjør (norsk).

• Installeringen begynner, og du får beskjed når den er ferdig.

Klargjøring

Start installeringsprosessen:

Klikk "Neste"

Denne kan ta noen minutter, men du kan bruke programmet selv under installasjonen. Merk at installasjonen kan bli avbrutt og filer du jobber med kan gå tapt om du mister internett under installasjonen.

Vent mens programpakken installeres

Velg Bruk anbefalte innstillinger.

Velg "Bruk anbefalte instillinger"

Klikk Neste.

Klikk "Neste"

Klikk Logg på.

Klikk "Logg på"

Fyll inn vanlig UiO-brukernavn og passord.

Velg hvordan du vil Office skal se ut, og klikk Neste.

Klikk "Neste"

Merk: Vil du endre språket som brukes i Office-programmene kan dette gjøres ved å endre operativsystemspråket.

Gratulerer, du er ferdig med installasjonen!

Klikk Koble til og ta en titt om du vil se hva som er nytt i Office 365, eller Nei takk hvis du ikke vil.

Gratulerer, du er ferdig med installasjonen!

Send filer raskt til OneDrive

Når du installerer Office-pakken til din bærbare eller stasjonære PC vil du samtidig også installere «OneDrive for Business 2013» på maskinen. Denne lager en mappe på datamaskinen. Andre mapper eller filer som legges inni denne vil bli automatisk lastet opp til OneDrive-filområdet ditt.

NB: Merk at mange versjoner av Windows 7 og nyere har en versjon av OneDrive installert. Denne vil ikke virke med din UiO-konto. Vær sikker på at du bruker "OneDrive for Business" som lastes ned sammen med Office 365, ellers vil du ikke få logget på.

Informasjonssikkerhet

Publisert 9. des. 2015 09:57 - Sist endret 13. juli 2017 10:15