Hva skjer når jeg slutter?

Du mister Office 365 og OneDrive etter 60 dager

Når du slutter på UiO, enten du er student eller ansatt, mister du tilgangen til Office 365 og OneDrive. Tilgangen vil bli stengt 90 dager etter at du slutter, så du bør tenke over hva du vil gjøre med det du da har liggende på OneDrive. 

Vær oppmerksom på at Office-pakken du installerer fra Office 365 erstatter Office-programmer du allerede har på maskinen. Du må installere Office på nytt når du ikke lenger jobber eller studerer ved UiO.

Overfør innhold til en annen tjeneste

Du kan ikke videreføre Office 365-abonnementet du har gjennom UiO etter at du har sluttet, så hvis du har innhold på OneDrive du vil ta vare på, må du overføre det til en annen enhet, disk, privat OneDrive eller en annen skytjeneste. Overføring av innhold er ditt ansvar.

Ikke bruk OneDrive til arkivering av arbeidsrelaterte dokumenter

Ansatte skal ikke lagre arbeidsrelatert materiale på OneDrive over tid. Slik informasjon, når det er ferdig, skal lagres på riktig sted sammen med et prosjekt, i arkivsystemet, på en Vortex-område eller et annet sted der det hører hjemme.

Riktig oppbevaring av arbeidsrelaterte dokumenter er aldri OneDrive.

Om dokumenter ikke inneholder sensitiv informasjon, kan ansatte bruke OneDrive til å gjøre dokumenter tilgjengelig for samskriving eller utveksling eller for enkelt å arbeide på ett dokument fra flere enheter, men når dokumentet er ferdig, skal det lagres der det hører hjemme.

Publisert 2. feb. 2016 09:58 - Sist endret 13. juli 2017 10:12