Installere programvare på privat maskin eller maskin som ikke er driftet av UiO

Viktig: Vær oppmerksom på at du installering på kontor-PC og UiO-drevet bærbar nå skjer fra Software Center. Du trenger ikke administratortilgang til maskinen for å installere programmer fra Application Catalog, men du må være primær-bruker på maskinen.

Få tak i programmet

Avhengig av om programmet er gratis eller lisensiert, så ligger programmet på forskjellige steder. Lisensierte programmer ligger på winprog.uio.no. Gratis programmer må du som oftest laste ned fra de som lager programmet sine sider.

Selve installeringen

Hvordan du installerer et program, er avhengig av hvilket operativsystem maskinen bruker:

Enkel installering av Microsoft Office på hjemmemaskin

Installer Microsoft Office på hjemmemaskinen med et installeringsprogram (kun Windows)

eller installer UiOs Office 365 (med OneDrive for lagring, samskriving og enkelt tilgang til filene dine fra alle maskiner) på opptil 5 maskiner, telefoner, nettbrett eller andre enheter.

Publisert 30. juni 2011 10:08 - Sist endret 5. apr. 2018 10:40