Installere på kontor-PC eller UiO-eid bærbar PC

Når du skal installere programvare på kontor-PCen din på UiO eller en UiO-eid bærbar maskin, trenger du ikke å tilkalle lokal IT eller være administrator på egen maskin. Nå kan du bruke programvareportalen Application Catalog.

Slik installerer du programmer fra Application Catalog:

1. Åpne Internet Explorer, og gå til http://software.uio.no. Nettsiden viser alle programmene du har tilgang til å installere. Programmene vises alfabetisk. I feltet helt til venstre kan du vise programmene inndelt etter kategori. Like over programmene kan du se hvor mange programmer som vises på siden og hvor mange programmer du har tilgang til, til sammen. Nederst kan du gå til neste side om ikke alle programmer kan vises på én side.

2. Når du har funnet programmet du vil installere, klikker du på det, og klikker deretter på den blå Install-knappen som vises sammen med en beskrivelse av programmet.

• Finner du ikke programmet du vil installere, kontakter du lokal IT. Om UiO tilbyr programmet, kan lokal IT gi deg tilgang til å installere det. Om UiO ikke tilbyr programmet, kan lokal IT undersøke om det kan anskaffes.

3. Du blir spurt om du virkelig vil installere. Klikk på Yes for å gå videre til installeringen. Du får også opp en melding om at det blir kontrollert at maskinen din kan kjøre programmet. Du kan jobbe videre med andre ting, mens programmet installeres.

4. Installeringen er i gang, og du får vite at du får en melding når installeringen er ferdig. Når installeringen er ferdig, kan du åpne programmet fra Start-menyen som andre programmer.

Publisert 16. des. 2014 15:21 - Sist endret 29. feb. 2016 12:08