Installerer du VMWare for UiO Programkiosk på maskiner som ikke er driftet av UiO

Skal du jobbe med programmer som bare er tilgjengelig fra UiO? Installer VMWare slik at du får en stabil tilgang til UiO Programkiosk.

Denne veiledningen er for de som ikke har installert VMWare enda. Dersom du bruker en Windows- eller MacOSX-maskin administrert av UiO er det stor sjanse for at VMWare Horizon klienten allerede er installert.

For MacOSX er dette styrt sentralt, for Windows er det din lokal-IT som styrer dette. Se eventuelt veiledning for software center på UiOdriftet Windows-maskin.

Steg for steg-instruksjoner

1. Last ned VMWare Horizon Client her.
  2. Åpne installasjonsfilen du lastet ned og følg veiviseren for å installere programmet.
  3. Start VMware Horizon Client. Du finner den i startmenyen på Windows og i programmer på Mac.
  4. Den første gangen du starter VMware Horizon Client må du legge til UiO sin server.
    • Klikk på Add Server.
      Legg til server

• Fyll inn view.uio.no i vinduet som kommer opp og klikk Connect.
      Servernavn

• Logg inn med ditt UiO-brukernavn og passord
      Skjermbilde av innlogging

• Hvis programmet spør om å legge til snarveier for deg, kan du klikke No på Windows eller Cancel på Mac.
      Skjermbilde av spørsmålsdialog

5. Du har nå tilgang til UiO Programkiosk. Merk at det kan ta en liten stund å koble til UiO maskiner. Vær tålmodig!

Skjermbildet av programkiosk

Publisert 25. mars 2020 09:42 - Sist endret 23. sep. 2022 10:48