print logo

"Gadgets" (miniprogrammer) i Windows 7 - en kort oversikt

Fra http://windows.microsoft.com/nb-NO/windows7/products/features/gadgets:

"Miniprogrammer gir deg både informasjon og underholdning rett på skrivebordet, i form av f.eks. nyheter, bilder, spill og månefasene. I Windows Vista var miniprogrammene fanget i Sidepanelet. Windows 7 frigjør dem på skjermen, der du kan flytte og endre størrelse på dem etter smak og behag. Du kan dra et miniprogram til kanten av skjermen, eller nærmere et annet miniprogram, så festes det på en ryddig måte, for et oversiktlig utseende"

Åpne Gadgets

• Klikk på Windows-knappen nederst til venstre
  • Skriv i søkefeltet: gadgets
  • "Desktop Gadgets" vil bli markert
  • Trykk på "Enter"

Grensesnittet

I Windows 7 følger det med noen gadgets.

Gatgets benytter man ved å "dra de ut på skrivebordet". På bildet under har jeg "dratt ut" en gadget for klokke, en for kalender og en for vær.

Gadgets blir liggende fritt på skrivebordet og man kan flytte de rundt som man ønsker. Under er et utsnitt av et skrivebordet hvor gadgets er plassert etter eget ønske.

Hente flere gadgets

I Windows 7 følger det med et begrenset antall gadgets. Man kan da selv hente flere gadgets til sin man maskin etter eget ønske.

Under har jeg en gadget for "søk".

Under er ordet "uio" skrevet inn.

Ved å klikke på øverste søkeresultat i bildet over kommer man til UiO sin hjemmeside.

Mer informasjon om gadgets

Microsoft har mer informasjon om gadgets for Windows 7:

Emneord: Windows 7, windows-tilbehør
Publisert 18. apr. 2010 12:37 - Sist endret 10. aug. 2010 12:21