Møtedeltager

Har du blitt invitert til et videomøte med Adobe Connect (AC) er denne guiden laget for å hjelpe deg med å komme i gang. Vi anbefaler å gå gjennom denne guiden en liten stund før møtet begynner. Da kan du heller konsentrere deg om møtets tema enn å bekymre deg for tekniske problemer.

Før møtet:

I tillegg en pc med internettilkobling trenger du webkamera og mikrofon, enten eksternt eller integrert i pc-en. De eksterne kameraene og mikrofonene gir best kvalitet, men mange av de integrerte er også gode nok til mindre møter. Du kan også benytte hodetelefoner med mikrofon eller en kombinert mikrofon/høytalerboks med ekkokansellering for å redusere sannsynligheten for ekko. Mangler du noe av dette utstyret kan du ta kontakt med Lokal IT, AV-tjenesten eller USITs multimediagruppe for å låne utstyr før du eventuelt skaffer deg ditt eget. Dette utstyret bør plugges inn og testes før du starter møtet.

Vi anbefaler at du benytter Firefox, Internet Explorer eller Safari som nettleser. Jo nyere og mer oppdatert nettleseren din er, desto mindre er sannsynligheten for at noe går galt. Du trenger også adobe flash player, dette er innstallert i de fleste pcer. Dersom du har mulighet bør du også koble deg til internett via kabel da dette gir bedre kvalitet enn om du bruker trådløs tilkobling.

Dersom du ønsker å teste utstyert før møtestart kan det gjøres her: https://connect.uninett.no/uio-test/

 

Ved møtestart

Start Adobe Connect ved å trykke på linken du har fått tilsendt. Den skal være på formen. https://connect.uninett.no/eksempelmøte, der ordet «eksempelmøte» er byttet ut med navnet på møtet du skal delta på. Deretter åpnes en fane i nettleseren din som ber deg enten bli med som gjest eller logge inn med din Feidekonto. Vi anbefaler Feide-login dersom du er ansatt ved UiO. Du vil da få opp et nytt vindu med denne innloggingen som deretter tar deg rett til det virtuelle møterommet når du har logget inn.

innloggingsbilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter du har skrevet inn navnet ditt og trykket “enter room” eller logget in via FEIDE vil et nytt vindu åpnes med det virtuelle møterommet som skal benyttes.

Dersom det er første gang du benytter Adobe Connect eller bruker en annen pc enn vanlig anbefaler vi å kjøre audio setup wizard under menyvalget «meeting» for å få best mulig lydkvalitet. Dette er ikke noe man må gjøre hver gang, men anbefales for kvaliteten. Når du trykker på Audio Setup Wizard vil den guide deg og sjekke at høytalerne og mikrofonen fungerer i tillegg til å måle stillheten.

 

Etter Audio Setup Wizard er kjørt må du starte deling av lyd og bilde. Dette gjør du ved å trykke på webkamerikonet som ligger på samme linje som menyen.

 

For å godta at programmet får tilgang til din mikrofon og kamera må du trykke på allow på dialogboksen midt på skjermen.

 

Deretter må du trykke “start sharing” på bildet av deg selv for at de andre skal få se deg.

 

 

Deretter aktiverer du mikrofonen ved å trykke på mikrofonikonet

 

 

 

 

 

Når dette er gjort skal alle de tre borteste ikonene lyse grønt slik som dette.

 

 

Da skal alt være i orden hos deg, dersom de andre ikke kan høre deg må du sjekke at møteleder har gitt deg rollen “presenter” eller på annen måte har gitt deg tillatelse. En god måte å gjøre dette på kan være å enten skrive i chatten eller trykke på knappen “raise hand” for å signalisere at du ønsker å snakke.

 

Etter møtet

Når møtet er ferdig lukker du programmet på vanlig måte med X-knappen øverst i høyre hjørne.

 

Og det var det hele. Godt møte!

Publisert 5. aug. 2013 13:09 - Sist endret 15. mai 2019 11:18