English version of this page

Personvern ved bruk av Zoom til strømming og undervisning

Når Zoom brukes til undervisning skal UiOs regelverk ved strømming og opptak av digital undervisning følges for å sikre at personvernet ivaretas.

Ved bruk av Zoom til undervisning er det i utgangspunktet frivillig for studenter om de ønsker å delta med bruk av bilde og/eller lyd under strømmingen av undervisning. Dette styres av studenten med innstillinger ved tilkoblingen til undervisningsstrømmen, og kan når som helst endres av studenten så lenge strømmingen foregår. Det er også frivillig å sende tekst via den innebygde chat-funksjonen. Noen ganger er det nødvendig å dele bilde og/eller lyd for å kunne oppfylle undervisningskrav.

Behandling av personopplysninger

Hvis studenter logger seg på med sin FEIDE-bruker sendes for- og etternavn og UiO-e-postadresse til Uninett AS, som leverer Zoom til UiO.

For å ivareta UiOs samfunnsoppdrag, er det nå viktig å kunne tilby alternativ undervisning.  Behandlingen av personopplysningene er nødvendig som ledd i UiOs virksomhet og formål som utdanningsinstitusjon jf. personvernforordningen art. 6(1)(e) jf. universitets og høyskoleloven § 1-3.

I tillegg samler UiO inn analysedata om bruk av Zoom, slik som vertskap, deltagere, tidspunkt, maskinvare og IP-adresse. Dataene er strengt tilgangsbegrenset og tjener UiOs interesse i å optimalisere, feilrette, produsere statistikk for og forbedre tjenesten, jf. personvernforordningen art. 6(1)(f). 

UiO kjører via sine underleverandører en egen installasjon av Zoom. Dette innebærer at UiO ikke er underlagt Zoom sin generelle personvernpolicy.

Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 18. mars 2020 06:46 - Sist endret 7. okt. 2021 15:24