Mooc i utdanningen

Massive Online Open Course (MOOC) gir deg mulighet til å distribuere nettbaserte kurs til tusenvis av studenter over hele verden. UiO bruker MOOC-plattformen FutureLearn.

Illustrasjonsgrafikk

Om tjenesten

En MOOC er et kurstype som er åpen for alle som ønsker å delta. Kursene blir gjerne tilbudt gjennom internasjonale kursplattformer som fungerer som portaler for institusjonene som utvikler kursene. Disse kursene oppnår deltagertall på alt fra 1000 til 200 000 deltagere. MOOC-bølgen har skylt over høyere utdanning verden over og Universitetet i Oslo er det første i Norge som inngår en avtale med en internasjonal aktør. Les mer om MOOC.

UiO og Futurelearn

Universitetet i Oslo har inngått et samarbeid med den engelske MOOC-tilbyderen Futurelearn. Futurelearn er en plattform som er eid av britiske Open University som alltid har vært en av verdens mest respekterte institusjoner for distribuert undervisning.

Hva betyr dette for UiO?

At UiO har inngått samarbeid med Futurelearn betyr at fagmiljøer nå kan få muligheten til å utforme og distribuere nettbaserte kurs med globalt nedslagsfelt. LINK har bred kompetanse på læringsteknologi og er en naturlig sparringspartner om ditt fagmiljø bærer på en idé.

En viktig del av å utforme en MOOC er å tenke på hvordan denne tilbudet kan forbedre studiene til campusbaserte UiO-studenter i forbindelse med nyskapende undervisning. Det å tilby en MOOC parallelt med et campusemne åpner et vindu ut til verden for studentene, og åpner opp for eksperimentering i klasserommet (omvendt undervisning, blended learning).

Etter en MOOC er fullført sitter institusjonen og fagmiljøet igjen med mengder av data som kan forskes på og utvikle kurstilbudet ytterligere.