Åh, du vakre DML-dag...

Det var euforisk stemning i det fuktige, intime og vidunderlige VIA-lokalet under gårsdagens DML-dag. Det gjaldt hvertfall undertegnede som var stolt over et allsidig program og gode diskusjoner. Evangelistene var der, pessimistene var der og, ikke minst, rektor var der. Han holdt riktignok en lav og diplomatisk profil, men tilstedeværelsen hans ble likevel kommentert av de fleste.

Programmet bestod av ulike personer innen undervisning- og forskningsformidling, og det hele ble satt i gang av Rolf Baltzerzen. Selv om han ble introdusert som en rockestjerne innenfor innovativ bruk av teknologi innenfor utdanning, klarte han likevel å levere varene til det bloggsultne publikummet. Etter en gjennomgang av blogger som både var personlige og gruppebaserte, fikk vi også et lynkurs i opphavsrett og bildebruk i lukkede og åpne blogger.

Deretter fulgte nok en rockestjerne, Arnt Maasø (nylig kåret til "Årets Foreleser", med to av sine studentinner som ga oss en gjennomgang av prosjektet By og sky. Et prosjekt som benyttet seg av imponerende mange digitale platformer. Både facebook, google docs og twitter ble brukt sammen med blogg i prosjektet som tok for seg By:Larm som mediefenomen. De kunne fortelle at flere av studentene hadde fått jobbtilbud i etterkant av prosjektet som følge av synligheten på sosiale medier.

Så var det duket for Sverre Holm som fortalte oss at forskere enten var rever eller pinnsvin. Eksemplene hans burde være kjente for de fleste, og har vekket oppmerksomhet hos blant annet NRK. Han røpet at det som ga lavest respons i kommentarfeltet var innlegg om ultralyd, og innleggende som ga mest respons gjaldt vinylformatet. Men det aller beste trikset for å få respons var ved å legge inn utspekulerte faktafeil i teksten som gjerne førte til stormende debatter.

Anders Ravik Jupskås var nestemann ut med sitt omtalte bloggprosjekt "Ta Politika". Han kunne fortelle at de valgte å operere uten kommentarfelt grunnet innholdets omstridte natur. Mange har noe å mene om, betegnet av han selv, samfunnets to skitne elver: innvandring og likestilling. Dette resulterte blant annet til en diskusjon om hvorvidt nettstedet falt innenfor bloggsjangeren, men også om statsvitenskap burde opphøre som vitenskap(!). Det var med andre ord under denne sesjonen dagens kanskje lengste debatt fant sted, hvor brorparten av publikum deltok aktivt i diskusjonene.

Avslutningsvis stod Svein Harald Kleivane for litt kynisk DML-promotering for den bloggen du leser akkurat nå. Kanskje det er akkurat derfor du leser bloggen akkurat nå? Det hadde i tilfelle vært akkurat det vi håpet på.

Vi håper alle de oppmøtte nøt fagdagen og ønsker alle velkomne på bloggkurs til høsten!

Emneord: 2011, 2020, faglig nedsmelting, Gjenforening, Kunnskapssamfunnet, Vin, blogg, studiekvalitet, Kurs/konferanser Av Anonym
Publisert 15. juni 2011 14:52 - Sist endret 3. nov. 2015 14:21

Arnt Maasø har skrevet et

Arnt Maasø har skrevet et blogginnlegg delvis basert på DML-dagen om "Blogging som faglig aktivitet", hvor han blant annet skriver om blogging og formidling, og hvordan blogging kan hjelpe studenter med å bedre forstå faglig og akademisk materiale på en mer naturlig måte.

Vel verdt å lese!

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 21. juni 2011 10:17
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere