Akademisk artikkel i videoform

I stedet for å lese boka kan du heller se filmen. Dette er som regel ikke alltid mulig når det kommer til akademiske artikler. Det er da en fare for at en del potensielle (litt latere) lesere går glipp av verdifull kunnskap. Så hvorfor ikke gjøre et grep og øke antall lesere fra 4 til 300.000 seere? Så lenge innholdet blir formidlet og fordøyd er det kanskje ikke så nøye med formatet på mediet. 

Post doktor Erlend Lavik ved Institutt for informasjons- og medievitenskap på Universitetet i Bergen foretok en analyse av TV-serien "The Wire" og valgte å publisere den i videoform på nettstedet Vimeo i stedet for på klassisk papir. I løpet av de første dagene hadde flere tusen klikket seg inn på nettsiden, og i løpet av noen dager ble videoartikkelen plukket opp av publikasjoner som Slate og Washington Post. Han sier til Aftenposten

I min villeste fantasi hadde jeg ikke sett for meg at det kom til å bli så stort. Jeg har fått enormt mange e-poster og kommentarer. Det oppleves som en stor forskjell fra vanlig akademisk arbeid, og det føles som å være deltaker i en samtale om arbeidet. Det er veldig oppmuntrende.

Spørsmålet som muligens først dukker opp i forskerens hjerne når man skal til å klikke på publiseringsknappen er hvordan dette skal registreres, vektes og telles i Cristin? Vil kampen stå mellom antall lesere og ærverdig og smalt tidsskrift? 

Uansett, len deg tilbake og sug til deg kunnskap i levende bilder: 

Style in The Wire from Erlend Lavik on Vimeo.

Emneord: The Wire, Vimeo, akademisk artikkel, video, Praksiserfaringer Av Svein H. Kleivane
Publisert 19. apr. 2012 09:34 - Sist endret 13. jan. 2016 10:29
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere