Blogging for undervisning og læring

Blogging startet som en slags nettbasert dagbok, men ble fort en egen form for nyhetskanal. I dag, mer enn ti år etter at blogging begynte, brukes blogger til det meste -- fra å dele matoppskrifter til å styrte diktatorer. Blogging brukes også i undervisning og læring.

Jill Walker Rettberger førsteammanuensis ved Universitetet i Bergen. Hun er også en blogger og har vunnet priser for bloggen sin. Hun har også skrevet bok om blogging: Blogging. Digital media and society. Jill har brukt studentblogger i undervisningen og i fjor lagde hun en liten opplæringspakke om blogging som redskap for refleksjon og læring. Det er del av et gratis, nettbasert kurs i e-Pedagogy for Teachers in Higher Education.

Jill presenterer en 15 minutters video der hun snakker om:

• Blogging og skriving
  • Skriving for læring
  • Blogging med studenter
  • Blogging og nettverksferdigheter eller hvordan bli en aktiv deltaker på Nettet

Du kan se videoen her.
Du kan lese et 6 siders sammendrag av videoen her.
Det er også et enkelt opplegg der du kan gå sammen med noen kolleger og øve.

Emneord: blogging, læring, undervisning, Verktøy Av Anonym
Publisert 3. mars 2011 07:49 - Sist endret 13. aug. 2015 08:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere