Bruk helgen på å lære et nytt språk

Det tar noe lenger enn en helg å lære seg et nytt språk, men et stykke på vei kan man komme. Og hvis du vil komme et godt stykke på vei i løpet av helgen kan muligens Duolingo hjelpe deg. Duolingo er en nettjeneste som tilbyr kurs i fransk, tysk, portugisisk, italiensk og spansk. Lære språk på nettet er vel ikke noe nytt? Nei, det er det ikke, så hvorfor gi seg i kast med nettopp Duolingo? 

Selv har jeg tidvis kontakt med fransktalende mennesker, men er på det beste svært språklig svak - i fransk. Og det er litt tiltak å sette i gang med omfattende kursing, ja noe mangel på motivasjon (og en anelse latskap). Men jeg er glad i spill, og her blir Duolingo tiltrekkende. 

Når du starter på en modul i kurset har du fire liv, og svarer du feil mister du et liv. (Hva som skjer når du dør vet jeg ikke enda). Når du har gjennomført en modul får du utdelt "badges" eller premier om du vil etter hvor flink du var i modulen. I tillegg kan du konkurrere mot vennene dine for ytterligere motivasjon til legge seg i selen. Konkurrere i språk! 

I tillegg har de tjenesten en god design og variasjon i oppgavene med informative instruksjoner underveis. Men det beste av alt er at du også får brynet deg på uttalen. Plutselig er oppgaven at du må ta opp din egen stemme som skal lire av seg gloser eller setninger og så får du tilbakemelding på om det var forståelig eller ikke! Bonusen er at Duolingo har en feiende flott app slik at du kan fortsette der du slapp på bussen. Nevnte jeg at det er gratis? 

Slenger du deg på, så si fra så kan vi mose hverandre i fransk! 

Emneord: Læringsteknologi, Ukeslutt, språk Av Svein H. Kleivane
Publisert 1. nov. 2013 13:30 - Sist endret 13. aug. 2015 09:20

conversational french in chamonix

Folk noen ganger klager over at de ikke kan lære et språk mangel på tid eller lære et språk over helgen er ganske mulig. Videre kan du selv reise med lære fransk samt ski. Alt er mulig med chamonix.

http://www.aelm-chamonix.com

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 24. okt. 2014 08:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere