Det grønne rommet

Dette innlegget handler ikke om Fronter, men Fronter er årsaken til det vi gjorde og da som en følge dette innlegget. Nok om det - vi har filmet i det grønne rommet. 

Hvorfor har vi filmet og hva er det grønne rommet? Mest av alt fordi vi hadde muligheten og fordi vi aldri har gjort det før. Men det har seg slik at Fronter på UiO veldig snart kommer i en ny versjon. Dette må informeres om. Vi lager selvsagt nettsider, sender e-poster og holder kurs, men når vi en gang har en skokk med multimediaentusiaster en armlengde unna, er det ingen grunn til ikke å låne et kamera og lage en liten videosnutt. 

Ideen var å filme Håvard som forklarer de største endringene i Fronter og vise noen eksempler på hvordan dette ser ut i praksis. Vi kunne valgt en enklere løsning, for eksempel bruke Camtasia til fange det som skjer på skjermen mens vi klikker oss rundt i Fronter og lagt Håvards stemme oppå. I stedet valgte vi å plassere Håvard så langt inni Fronter som mulig gjennom et klassisk bedrag du ofte brukt på TV. Personen du ser på skjermen står ikke egentlig der det ser ut at han står. 

Vi fant et studio hos Intermedia som har en en helt grønn bakgrunn. Her ble Håvard plasser foran kameraet og snakket i et drøyt minutt om endringene i Fronter. Deretter tok vi med opptaket tilbake til nærmeste klipperom og gjorde magien.

Siden alt rundt han på filmen er grønt - og han ikke har på seg noen grønne klær, kan vi med et egnet program enkelt si at all grønnfarge i bildet skal erstattes med et bilde av Fronter. På denne måten flytter vi Håvard så langt inn i Fronter som mulig. Rundt regnet tok det en time fra vi startet å filme til vi var i redigeringsrommet. Og enda en time med redigering siden vi aldri hadde gjort det før. 

Hva kan gå galt? Masse kan gå galt, men det lærer man av. For eksempel prøvde vi først med hvit bakgrunn. Det ble trøblete siden Håvard er ganske hvit i huden. Det andre var at det i en siste tilføying i manus ble en liten feil mellom hva som ble sagt og hva som skulle stå på "skjermen" bak. I stedet for å ta alt på nytt igjen ble det med hjelp av en iPhone, litt klipp og lim og litt lydflikking enkelt og greit lappet på. Med andre ord: lurt å dobbelsjekke.

Men hvis du kan høre og/eller se lydklippingen så skriv det i kommentarfeltet! Vi kan ikke love premie, men i det minste heder og ære. Og hvordan ble filmen? Slik: 

 

NB: Dersom filmen ikke vises kan du laste den ned via denne URL-en: http://blogg.uio.no/usit/dml/speiderblogg/sites/blogg.uio.no.usit.dml.speiderblogg/files/ny-fronter.mp4

Emneord: klipp, lim, Praksiserfaringer, Fronter, film, grønn, video Av Svein H. Kleivane
Publisert 14. aug. 2012 09:03 - Sist endret 21. okt. 2016 09:32

finner ikke klippingen

Hei! Raff video, og godt å se at Fronter fikk en ansiktsløftning :)
Jeg har kun sett videoen en gang, men så ikke klippingen, så dette var bra gjort folkens

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 17. aug. 2012 07:54

Godt å høre!

Godt å høre at vi har klart å skjule den lille triksingen vår. Vi var egentlig rimelig heldige med at jeg snur meg akkurat i det jeg sier feil, det gjorde klippingen og triksingen langt enklere.

Det kommer muligens flere slike små film-snutter i fremtiden

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 18. aug. 2012 16:28

Det grønne rommet!

Kult!!! Det er forunderlig at det er nyttig å se personen som forklarer, men det er vel slik oppfattelsen vår er skrudd sammen.

Hilsen Hilde.

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 29. aug. 2012 13:53

Flott at det falt i smak!

Flott at det falt i smak! Om ikke annet er det fint med en variasjon i hvordan informasjonen formidles og kanskje også av og til se at det er et menneske bak maskinen. 

Vi satser på å få laget noen flere slike snutter når sjansen byr seg! 

Skrevet av: Svein H. Kleivane

anonym@webid.uio.no - 29. aug. 2012 14:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere