Dinodude & Fysikkfyr

Det er fredag og på denne dag i landets mange kontorer, både offentlige og private, tikker innboksene seg fulle av de elskete og hatete "fredagsmailene". Disse epostene med det morsomme vedlegget du klikker på og bruker arbeidsdagens siste 15-55 minutter på - om ikke mer. Dette er en slik epost bare levert i en bloggpost. Dette er ikke ren underholdning, men underholdning pakket rundt læring.

Hvor ofte har du ikke lurt på om du kan lage et Frankenstein-monster selv? Eller om du kan sprenge hele jorda med lyd? Og hvorfor brekker ikke King Kong beina når han hopper ned fra Empire State Building? 

Møt UiOs Dinodude og Fysikkfyr, henholdsvis Jørn Hurum og Bjørn Samset. De har svarene. De har i samarbeid med Jonas Lange på MatNat laget 10 videosnutter i kjent Smith & Jones-stil. Serien heter også ganske enkelt Jørn og Bjørn, og går ut på at de sitter ansikt til ansikt i 5 minutter og snakker sammen om ulike tema relatert til paleontologi og fysikk ut ifra slike spørsmål som hvordan romvesener egentlig ser ut - og ikke minst hvordan de kan komme seg hit. 

Hele serien finner du på MatNat sine sider eller på YouTube. Sett deg ned og lær. 

 

Emneord: dinosaur, fysikk, læring, underholdning, undervisning, video, Ukeslutt Av Svein H. Kleivane
Publisert 11. mai 2012 10:08 - Sist endret 17. nov. 2015 11:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere