DML på Wikipedia Academy

DML var på Wikipedia Academy under GoOpen 2011 her i Oslo, arrangementet tok for seg fremtiden for Wikipedia i Norge og hadde spennende foredragsholdere fra både fjern og nær. En av foredragsholderne var Erik Möller, strategisjef i Wikimedia Foundation, han pratet blant annet om hva Wikimedia gjør for å skape en bedre kobling mellom ulike universiteter og Wikipedia.

Et av de konkrete prosjektene Wikimedia driver med om nettopp dette, er Bookshelf Project og er en del av Wikimedia Outreach. Outreach er et initiativ fra Wikimedia for å knytte til seg universiteter og andre institusjoner for å gjøre de dugnadsbaserte Wikimedia-prosjektene enda bedre. Booshelf-prosjektet har blant annet grunnleggende instruksjonsmateriale for hvordan bruke Wikipedia, både i form av tekst og som små videosnutter. I tillegg har de lagt ut et eksempel på et undervisningsopplegg for undervisere på universiteter og høgskoler.

Undervisningsopplegget finner du på prosjektets hjemmesider, i tillegg har de lenket til et 28-siders dokument som heter "Wikipedia i skolan", av Lennart Guldbrandsson - som i januar ble en "Wikimedia Foundation fellow". Dokumentet beskriver hvordan en kan ta i bruk Wikipedia aktivt i skolen både fra et teknisk perspektiv, i tillegg til hvordan Wikipedia kan brukes som et verktøy til bedre læring. Det er også beskrevet en håndfull praktiske øvingsoppgaver som elever/studentene kan gjøre, alt med fokus på læring.

Det var en lærerik dag, på årets GoOpen-konferanse, og vi ser frem til neste års konferanse. Vi gratulerer også Wikipedia med ti års-dagen 15. januar, og gleder oss til de ti neste!

Emneord: GoOpen, Kurs/konferanser, Wikipedia, digitale læringsressurser Av Anonym
Publisert 25. mars 2011 10:22 - Sist endret 13. nov. 2015 09:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere