En vannvittig stor datamaskin!

Hvordan ser egentlig en av verdens 100 største datamaskiner ut? Det er store greier. Det bråker, blinker og det er kabler over alt. Men i et svært ryddig og ordnet system. Voldsomt og svært fascinerende. 

Universitetet i Oslo, og nærmere bestemt USIT, har havnet på nok en topp100-liste. Denne gangen er det listen over verdens største og kraftigste datamaskiner. Den sagnomsuste Titan-maskinen måtte pensjonere seg og inn i kjelleren på Ole-Johan Dahls hus kom den unge og fyrrige Abel. Nå er Abel offisielt åpnet med brask og bram av selveste Rektor, og også han lot seg selvsagt imponere av anlegget. 

Vi i DML omtales ofte som de myke hendene innen IT, rett og slett fordi vi ikke så ofte er i direktekontakt med maskinvaren. Men det betyr ikke at ikke også vi setter pris på store ting som går på strøm og gir enorm datakraft. Følgelig takket vi glatt ja da vi fikk tilbud om en privat omvisning av Abel-operatør Buzh. Rektors rundtur ble selvsagt offisielt filmet, og denne snutten er snart klar for visning.I mellomtiden kan du kose deg med DMLs reisebrev fra turen til Abel. 

Emneord: Abel, datamaskin, Teknisk, stor, topp100 Av Svein H. Kleivane
Publisert 9. okt. 2012 10:23 - Sist endret 2. nov. 2015 13:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere