Facebook - fjas eller nyttig?

Vi har sett eksempler på at lærere tar i bruk Facebook i skolen. Enten ved at et fag og en klasse har sin egen side på Facebook, som denne nynorsksiden laget av Liv Marie Schou. Eller ved at man oppretter profiler for historiske personer som Magnus Sandberg har gjort her.

Lærere i grunnskolen har begynt å eksperimentere med hvordan Facebook kan brukes i skolen, og hva som er fallgruver og begrensninger. Elevene tas med på råd og er med i diskusjonen om hvordan det kan brukes.

Ved UiO ser vi at Facebook tas i bruk som kanal for studieinformasjon og formidling. Både UiO Alumni, Kunsthistorisk museum, og studieinformasjonene på Matnat, Institutt for Informatikk, Institutt for geofag, Farmasøytisk institutt og Senter for entrepenørskap har laget egne sider på Facebook.

Spørsmålet er om Facebook bare kan brukes som informasjonskanal på UiO, eller om det også kan brukes som et pedagogisk verktøy, slik de bruker det i skolen.

1.juni arrangerer vi DML-dagen, som tar opp nettopp dette. Liv Marie Schou, Are Bye-Andersen fra UiO Alumni og Idunn Kvalø fra Kulturhistorisk museum kommer for å fortelle om sine erfaringer. Kommer du?

Emneord: Facebook, Kurs/konferanser Av Anonym
Publisert 7. mai 2010 12:08 - Sist endret 16. jan. 2017 13:09

DML-dagen

DML-dagen er først og fremst for UiO-ansatte, men andre har også mulighet for å melde seg på.

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 7. mai 2010 14:06
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere