Forskning på IKT i høyere utdanning

Den 5. mai ble det startet et nettverk for forskning på IKT i høyere utdanning i Sverige. Det skal legge til rette for forskning og forskersamarbeid på området.

Jeg kjenner ikke til noe tilsvarende nettverk i Norge. Legg gjerne igjen en kommentar med informasjon om du kjenner til noe.

Men noe skjer: Norgesuniversitetet nedsatte i fjor en ekspertgruppe for pedagogisk bruk av IKT, der jeg er med. Gruppen skal blant annet levere oversikt over viktige temaer for forskning på feltet i årene som kommer. Dette dokumentet vil være klart i løpet av høsten. Du kan også vente deg:

• Problemnotat om organisering av pedagogisk bruk av IKT i høyere utdanning (i løpet av høsten)
  • Eksempelsamling med god praksis (straks klar)
  • Faktaark med evidensbasert viten om pedagogisk anvendelse av teknologier som podcast, digitale mapper, digitale tavler, web-TV m.m.
  • En rekke artikler om pedagogisk bruk av IKT og innvirkning på kvalitet (i Norgesuniversitetets skriftserie til høsten)
  • En wikiartikkel om pedagogisk bruk av IKT, under utarbeidelse.

Emneord: Lesestoff, forskning pedagogikk ikt Av Anonym
Publisert 2. juni 2010 11:27 - Sist endret 31. mai 2017 14:15

Sosiale medier for læring

Kjenner heller ikke til noe slikt nettverk, men LinkedIn har en gruppe med en del god (mer praksisorientert) diskusjon.

Ellers vil jeg nevne at vi denne våren har kjørt et eksperiment med bruk av Twitter/blogg/læringsplattform for å styrke interaksjonen mellom student/student og student/foreleser på ett av mine kurs på BI. Har rapportert på dette på OLKC-konferansen i Boston nylig, og er i prosess med en forskningsartikkel om våre 'funn'.

vennlig hilsen
Thomas Hoholm
Postdoktor, Institutt for innovasjon og øk.org., BI

Skrevet av: 2mash

anonym@webid.uio.no - 1. juli 2010 15:02

Funnene dine

Vi er svært interessert i disse funnene, og inviterer deg gjerne til oss til høsten for å prate om dette. Kunne du vært interessert i det?

anonym@webid.uio.no - 1. juli 2010 15:24

Beklager sent svar, men

Beklager sent svar, men ferieavvikling har kommet i mellom :)
Det kan absolutt være interessant å presentere vår foreløpige analyse (dette er fortsatt work-in-progress), og kanskje få interessante innspill fra dere også. Kanskje i løpet av sept/okt? (aug.blir hektisk)

vennlig hilsen, Thomas
thomas.hoholm@bi.no

Skrevet av: 2mash

anonym@webid.uio.no - 27. juli 2010 09:26

Takk for svar!

Og takk for epostadresse. Kontakter deg på mail.

Susanne

anonym@webid.uio.no - 27. juli 2010 10:02

Takk for svar!

Og takk for epostadresse. Kontakter deg på mail.

Susanne

anonym@webid.uio.no - 27. juli 2010 10:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere