Forskningsblogger

Er du forsker? Blogger du? Isåfall hvorfor, eller hvorfor ikke? Jeg har tidligere hevdet at bloggen er det verktøyet forskeren har for å bedrive forskningsformidling på egne vilkår. Der hvor artiklene blir for spesialiserte eller vanskelige å skjønne for folk flest, og hvor avisartikkelen kanskje blir en forenkling av saken, så er bloggen rommet i mellom.

I en forskningsblogg har du muligheten for å utdype hva du mener, rette opp i misforståelser og bruke analogier som ellers ikke kan publiseres i et vitenskapelig tidsskrift. Gode eksempler på dette er Kollokvium, en blogg om fysikk, og Mind, en blogg om positiv psykologi.

Et annet viktig poeng med forskningsbloggen er at den er mer uformell enn annen formidling, og gir deg muligheten til å sjonglere både mellom sjangre og mellom rollene dine. Denne forskningsbloggen er både en rosablogg og en fysikkblogg, du trenger altså ikke velge.

Emneord: blogg, forskning, Verktøy Av Anonym
Publisert 27. sep. 2011 09:37 - Sist endret 31. mai 2017 14:16

Hei! Ville bare melde fra om at Sunniva Rose sin blogg er flyttet til denne siden: http://sunnivarose.no/ - så dere kan oppdatere linken.

Beste hilsen

Nina

ninahasl@uio.no - 20. sep. 2017 08:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere