Gratulerer med dagen, UiO!

Idag fyller Universitetet i Oslo 200 år og vi hiver oss på gratulasjonsbølgen! Rektor var tidligst ute, med å gratulere kl.0027 i natt. Jubilanten er en 200-åring med ambisjoner. Vi sikter mot stjernene i Strategi 2020. I en kommentar i Aftenposten igår skriver Knut Olav Åmås at dette ikke er noe realistisk mål for et breddeuniversitet som UiO. Men hvor langt kommer man egentlig med realistiske ambisjoner, og er det noe galt i å ha et mål som er langt unna?

Min sjef, Jon Lanestedt, pleier å si at det kan være lurt å sikte mot stjernene, for da når du iallefall tretoppene. Du gjør ikke det om du bare sikter til starten av skogholtet. Det gjør at vi kan ha visjoner, men at vi ikke alltid klarer å realisere alt i disse visjonene.

I disse jubileumsdagene så har vi store visjoner i DML for IT i utdanning ved UiO. Vi ser for oss en heldigitalisert eksamens- og sensurproses, gode løsninger for digitalt pensum tilgjengelig på alle mobile plattformer, opptak og publisering av hele forelesningsrekker ved hjelp av én knapp. Vi ser også for oss at alle undervisere diskuterer egen undervisning, og at kritisk refleksjon av egne undervisningsmetoder er en del av hverdagen rundt lunsjbordene.

Ja, vi sikter mot stjernene vi også. I de drøye 10 årene DML har eksistert ved UiO så har vi ikke nådd stjernene. Og kanskje gjør vi det ikke heller. Men når vi ser oss tilbake så er vi et godt skritt videre i forhold til der vi var, og tretoppene er innenfor rekkevidde.

Igjen, gratulerer UiO, og vi er veldig gjerne med på å sikte mot stjernene i Strategi2020!

Emneord: uio200, Ukeslutt Av Anonym
Publisert 2. sep. 2011 12:43 - Sist endret 24. aug. 2016 12:37
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere