Her er det mye gode folk!

Noen ganger har jeg opplevelser som gir meg den gode følelsen av hvorfor jeg er leder for Gruppe for digitale medier i læring og hvorfor jeg bruker min arbeidstid for å jobbe for bedre undervisning og læring ved UiO, blant annet ved hjelp av IT-verktøy. Dagens seminar om studiekvalitet i regi av Studieavdelingen her på UiO var en slik opplevelse. Det var yes, det er det her jeg jobber for! Her er det utrolig mye gode folk, som Erik Thorstvedt sa i sin peptalk om lag helt på slutten av dagen, og det oppsummerte egentlig dagen for meg.

Det er så utrolig mye flinke folk på UiO som er opptatt av og jobber for å forbedre egen undervisning. Det knippet med undervisere som presenterte sin praksis idag er et vakkert knippe av engasjerte undervisere, og de inspirerer! Vi har lenge kalt de ildsjeler, og vært litt lei oss for at det "bare" er ildsjelene som jobber med it i undervisning, men slik er det ikke lenger. Jeg vil idag heller kalle dem for representanter for en spirende kulturendring.

Hvordan kan jeg si noe slikt? Jo, jeg mener at jeg kan si noe slikt i og med at jeg ser så mange strukturelle endringer og større initiativ rundt om på UiO. UV-fakultetet har sitt arbeid for en strategi for IT i utdanningen, HF jobber på fakultetsnivå for å øke kompetanse rundt undervisning og fremheve de gode eksemplene. JUS har i flere år jobbet for å endre undervisning, og har store grep rundt digital eksamen. Det samme har Medisinsk fakultet gjort. Flere miljøer på MatNat har godt sammen om å integrere forskningsmetoder på bachelornivå. Og slik kunne jeg fortsette, det er flere eksempler som er glemt og sikkert flere jeg heller ikke vet om.

Jeg ser studiekvalitetsåret så mange steder rundt meg på UiO. Og det er godt å se. For å få de gode eksemplene bedre fram i lyset har Studieavdelingen nå lansert nettstedet eller idebanken for undervisning og læring. Der kan du også bidra med dine erfaringer, eller komme med tips til gode eksempler som bør frem i lyset. Vi i DML bidrar inn sammen med Studieavdelingen til at nettstedet får et liv framover og håper at dere også ønsker å delta, både med innlegg og kommentarer!

Fortsatt godt studiekvalitetsår!

Emneord: læring, studiekvalitet, undervisning, Kurs/konferanser Av Anonym
Publisert 29. sep. 2011 21:23 - Sist endret 28. feb. 2019 10:07
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere