Hva er greia med disse nettbrettene egentlig?

Som student eller underviser kommer du ikke utenom en eller annen form for datamaskin. Men hvilken type datamaskin kjøper du? Du kjøper kanskje ikke en stasjonær sak som tar opp hele pulten din. Du har kanskje allerede en smarttelefon i lomma, men den er for lite hendig til å jobbe på. Hva med laptopen da? Nja, kanskje, men da kan du likegodt kjøpe et nettbrett? Den gjør jo omtrent det samme som laptopen, passer perfekt i veska, er ganske billig og alle du kjenner har det. 

Vi kjøper bøttevis med nettbrett og det florerer av ulike typer på markedet. Apples iPad er fremdeles ledende på markedet, men andre produsenter spiser seg gradvis innpå. Og det kommer nye modeller hele tiden. Så hvilken skal du velge? Og satt inn i en undervisnings- og læringskontekst, gir de noe ekstra? Gir de en pedagogisk merverdi? Apple sier de har solgt 8 millioner iPader til utdanningssektoren. Noen av disse har som nevnt også havnet på Lovisenberg diakonale høyskole. Nettbrett er med andre ord høyt elsket innen utdanning. 

Så hva er greia med disse nettbrettene egentlig? Det er her DML kommer inn i bildet. Om vi nødvendigvis ikke finner svaret skal vi i alle fall komme et stykke nærmere. I tiden framover skal vi teste ulike nettbrett og undersøke hvordan de fungerer i undervisnings- og studiesammenheng. Men hva skal vi teste? Vi har mange spørsmål og tema å blokken, men vi trenger innspill fra deg. Bruker du nettbrett i undervisning eller studier? Har du noen hete tips til apps vi må se på, smarte måter å bruke nettbrettet på, noe man må unngå å gjøre, hva som helst! Vi er som alltid nysgjerrige og svært nysgjerrige på hva du legger igjen av ideer i kommentarfeltet under. 

Emneord: forske, nettbrett, prøve, undervisning, Praksiserfaringer Av Svein H. Kleivane
Publisert 1. mars 2013 10:56 - Sist endret 14. aug. 2015 15:01
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere