Hvordan gi studentene god informasjon

Du har holdt på med masteroppgaven din i to år. Innleveringsfristen nærmer seg. Du har fortsatt konklusjonen igjen, kanskje du må skrive om innledningen din, og så er det den hersens litteraturlisten som du har håndskrevet på mange løse papirark. Men det du har glemt er å undersøke er hvordan du faktisk skal levere masteroppgaven. I ditt hode høres det ut som en smal sak. Er ikke det bare å gå å levere da? På instituttet? I papir? Men hvor får du trykket den? Kan de ikke ta imot en word-fil? Eller var det en pdf? Hvor finner jeg informasjonen? Stressnivået øker. Men du har ikke tid nå. Du må vente litt til. Det finnes på nett, men det er alt for mange sider på UiO. Alt for masse tekst. Tekst skal du produsere selv! Ikke lese andres tekst. 

Kan ikke noen bare fortelle deg hvordan du gjør det?!

Jo, det kan Institutt for medier og kommunikasjon. De har laget en sedat, stemningsfull og smart informasjonsfilm som på tre minutter gir en innføring i hvordan du skal foreta innleveringen av det endelige masterverket. Til vakre toner musisert av førsteamanuensis Arnt Maasø forklarer studiekonsulent Hanne Degerstrøm Ellingsen på mykt vis hvordan korrekt levering skal foregå. 

Filming og video er et vanskelig fag, men en god idé kan pakkes inn i videoformatet med enkle grep og midler, noe IMK har vist med snutten under. Ikke bare får du all informasjonen du trenger, du får også en roligere følelse i kroppen enn all verdens urte-te og røkelse kan gi deg. Du er klar til å levere masteroppgaven. 

Er du interessert i video? DML-gruppen har også svært kompetente folk som kan gi deg tips og triks for å komme i gang! 

Emneord: formidling, masteroppgave, video, Praksiserfaringer Av Svein H. Kleivane
Publisert 11. des. 2012 10:53 - Sist endret 28. feb. 2019 10:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere