Illustrer poenget ditt med en tegneserie!

Noen ganger trenger du kanskje et visuelt element for å illustrere et poeng eller gjøre informasjon lettere å huske. Eller kanskje undervisningen trenger en fargeflekk? Her er tre gratis nettbaserte verktøy for å lage tegneserier.

 

Make Beliefs
Make Beliefs er et enkelt verktøy og det er et godt sted å begynne hvis du har lyst til å lære deg å lage tegneserier. Bildet over er laget her. Verktøyet er basert på ferdigtegnede karakterer, men utvalget er ganske bra og figurene er godt tegnet. Makebeliefs lagrer ikke tegneseriene, men du kan holde nede shift + Print Screen for å kopiere skjermen og så ta bildet inn i et billedbehandlingsprogram for å beskjære det og lagre det til senere.

Comiqs
Med Comiqs kan du laste opp bilder og legge på snakkebobler, figurer og effekter. Du kan nøye deg med ett bilde eller lage en hel serie. Du bestemmer selv layouten på tegneserien. Også denne tjenesten er enkel å bruke og hvis du har fotografier på lur, er dette det rette stedet.

Pixton 
Pixton er en mer avansert tjeneste. Du velger først hva slags type stripe du vil lage: basert på en mal eller frihånd, ett bilde eller opp til 12. Ved hjelp av dra-og-slipp legger du til karakterer og endrer utseendet deres. Her er det mange muligheter og det finnes egne instruksjonsvideoer, som du finner under fanen Create. 

 

Av Anonym
Publisert 4. aug. 2010 14:37 - Sist endret 3. nov. 2015 14:20
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere