Kan du bruke bildet? Google gjør det lettere for deg!

Teknologia har skrevet godt om hvordan Google nå gjør det enklere for deg å se om du kan bruke bildet eller ikke. Det er en kjent sak at det ikke alltid er så lett å finne bilder til presentasjoner, artikler og øvrig innhold på nett. Da er det godt at IT-storebror Google tar ansvar:

Som et resultat av vår økte internettbruk de siste ti årene lastes det opp vanvittig mange bilder på nettet hvert eneste sekund. Dette har også reist en ny problemstilling; hvilke bilder har vi rettigheter til å bruke? En vanlig misoppfatning er at man kan bruke alle bilder man finner på nettet til egne private formål. For eksempel har det blitt et utbredt problem at bilder har blitt publisert på blogger og nettsider uten at fotografen eller den opphavsrettslige eieren har gitt tillatelse.

Det er imidlertid ikke helt uten forbehold:

Teknologia.no gjør oppmerksom på at man aldri kan stole blindt på denne typen lisensinformsasjon. I og med at hvem som helst kan stjele et bilde og tillate andre å bruke det, kan man ikke være 100 prosent sikker på at man er på trygt vann. I de fleste tilfeller er det imidlertid en forholdsvis sikker og enkel måte å finne bilder man kan bruke. Det er uansett tryggere enn å bare ta et hvilket som helst bilde og publisere det.

Les mer her!

Emneord: bildebruk, google, Lesestoff, opphavsrett Av Anonym
Publisert 14. jan. 2014 12:56 - Sist endret 13. aug. 2015 08:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere