Lei av PowerPoint?

Synes du Powerpoint begrenser presentasjonen din? Det er noe med slides; de er sekvensielle og har svært begrenset plass (særlig om man vil følge 10-20-30-regelen).

Jeg har kikka en del på et relativt nytt verktøy (det kom for et år siden) som heter Prezi. Prezi bryter noen konvensjoner og åpner nye, svært spennende muligheter: I Prezi plasserer man alt innholdet på en flate, og så bruker man zoom-funksjonalitet til å navigere/fokusere på de delene av presentasjonen man ønsker.

Det mest virkningsfulle er når man "gjemmer" innhold inne i bokstaver, bilder o.l. og bruker zoom for å dykke inn i presentasjonen og fokusere på neste tema. Jeg synes det er genialt, men se selv, det er vanskelig å forklare godt. Se feks denne videoen om ikke-lineær matte.

Math is not linear on Prezi

Siden Prezi er et webverktøy (web 2.0, eller var det 3.0??) så må du redigere innholdet i browseren, men det er mulig å laste ned faerdige presentasjoner slik at du kan bruke dem også der hvor du ikke har (eller mister) tilgangen til nettet.

 

Emneord: ikke-lineært, prezi, presentasjonsverktøy, Verktøy Av Anonym
Publisert 17. des. 2010 08:48 - Sist endret 13. aug. 2015 08:09

Prezi

Det er spennende med nye måter å presentere på - ikke bare bilder rett etter hverandre. Men det må nok brukes litt varsomt.

Da jeg så videoen over ble jeg minnet om et foredrag jeg var på for en stund siden som nok brukte noe lignende. Etter noen få minutter måtte jeg se vekk og orket ikke se lenger på skjermen fordi jeg ble sjøsyk av å se på. Det er mulig at jeg er spesielt følsom for slikt, men jeg har aldri blitt det av å se på PowerPoint-slides!

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 3. feb. 2011 20:10

følsom?

jeg vet ikke om du er spesielt følsom, men det er klart at dersom det er stadige skifter, men retningsforandringer, snu-opp-ned osv, så blir sansene forvirra, og man kan føle seg sjø/bilsjuk. Så jeg er enig - bruk effekter med varsomhet.

Prezi er nok noe jeg vil bruke dersom det gir merverdi og er effektfullt å "dykke inn i noe", "se det større bildet", "snu på en problemstilling" og liknende metaforiske grep, som man kan understøtte med å gjøre i praksis :-)

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 18. feb. 2011 20:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere