Lyden av Exphil

IFIKK har våren 2011 hatt et prøveprosjekt med podcasting av Exphil-forelesningene. Nå er prosjektet evaluert og rapporten er svært hyggelig lesning. Skulle man summert det i en setning ville det vært noe i nærheten av "Studentene elsker podcast". 

Hvorfor vil studentene ha podcast? Jo, studentene vil studere. De vil lære det faget de har valgt å fordype seg i og de vil gjøre det med de beste verktøyene som er tilgjengelig. Man kan ha en tendens til å se studentene som en litt slapp og sløv gjeng som egentlig bare vil bli raskest og enklest mulig ferdig med eksamen. Men rapporten fra IFIKK sier noe annet. Studentene vil gå på forelesning, men noen ganger kan de ikke pga barn, hund, jobb eller sykdom og da kommer podcasten seilende inn som en redning. Podcasten skaper ikke masseflukt fra forelesningen. Studentene bruker podcasten slik den skal, til repitisjon og for bedre å forstå det som var vanskelig å få med seg i forelesningen. 

Mange av tilbakemeldingene studentene gir bruker argumentet at vi lever i 2011. Studentene forventer altså at UiO som det største og (noen vil si) ledende universitetet i Norge bør kunne tilby undervisning i en litt mer moderne drakt, eller egentlig det samme tilbudet som andre universiteter kan skilte med. Og det kan UiO. Podcasting er nesten for lett til å være sant og lurer du på hvordan du gjør det kan DML-gruppen svært gjerne vise deg hvordan. 

Rapporten konkluderer med at resultatet for studenene er så bra at prosjektet bare må fortsette. Og vi kan ikke annet enn å applaudere IFIKK hele veien til studiepoengsbanken for en utrolig bra innsats og et fabelaktig resultat! Vet du om andre suksesshistorier innen podcast på UiO så del gjerne i kommentarfeltet under. 

Emneord: IFIKK, Podcast, suksess, undervisning, Praksiserfaringer Av Svein H. Kleivane
Publisert 5. juli 2011 12:28 - Sist endret 28. feb. 2019 10:08

Ikke for å være en drittunge

Ikke for å være en drittunge eller noe sånt.
"De vil lære det faget de har valgt å fordype seg i"
Sist jeg sjekket har få valgt å ta exphil, men må for å kunne få en bachelorgrad i Norge(dette er forsåvidt ikke stedet å klage på det)...

Men podkastene var gode de, hadde vært enda mer behagelig hvis de hadde vært sammen med noen foiler som man også kunne spilt av samtidig... men man får ikke alt man vil her i verden.

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 5. juli 2011 15:44

Poeng mottatt :)

Takk for tilbakemelding!

Joda, helt riktig. Du kan ikke velge bort Exphil, men det var tenkt litt mer generelt på studielivet etter Exphil. 

Noen emner som har brukt podcast har kjørt en kombinasjon av lyd og foiler der foilene skifter på riktig sted i forelesningen. Det er ulike grunner til at dette ikke alltid blir gjort. Hvis presentasjonen inneholder bilder kan man få trøbbel med opphavsrettigheter da man i en podcast vil publisere bilder man ikke selv har rettigheter til. En annen grunn er at man oftest vil høre på forelesningen mens man gjør andre ting, og ikke sitte og se på en presentasjon med bare tekst. Vårt inntrykk er at studenter heller vil ha en lydfil og evt. presentasjonen som en separat fil man kan bla i selv og kanskje printe ut. Men det er foreleser selv som avgjør om presentasjonen skal legges ut. 

Det beste hadde selvsagt vært om det ble lagt ut en lydfil, en kombinert lyd/presentasjons-fil og en presentasjonsfil. Den optimale løsningen for en automatisert og sømløs prosess på dette er ikke helt på plass enda, men det kommer. 

Skrevet av: Svein H. Kleivane

anonym@webid.uio.no - 6. juli 2011 08:15
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere