Nedtelling til DML-dagen

Vårens vakreste læringstekonologiske eventyr er rett rundt hjørnet. Tirsdag 14.juni kl.09 går DML-dagen av stabelen! To ganger i året arrangerer DML-gruppen en egen fagdag der hensikten er å bygge nettverk for erfaringsutveksling, og bidra til kompetanseheving når det gjelder pedagogisk bruk av IT ved UiO.

Dette semesteret er overskriften "Kom ut av bloggskapet - bli en del av bloggerskapet!". Programmet er sprekkfullt av engasjerende og kunnskapsrike foredragsholdere som ivrer etter å fortelle deg om blogging i undervisning og forskning.

Speiderbloggen fikk huket tak i arrangementsansvarlig for DML-dagen Jesper Havrevold til en rask samtale midt i de siste hektiske foreberedelsene.

Hvorfor tema blogging?

- Blogging har lenge vært aktuelt og UiO har nettopp lansert en egen bloggtjeneste som vi ønsker at flest mulig tar i bruk. Det er mange skjulte bloggjuveler i utdanningssektoren, og vi har selvsagt fått tak i noen av disse. Vi hadde faktisk booket årets foreleser Arnt Maasø (red.anm) før han fikk prisen, til å snakke om hvordan blogging kan brukes som en faglig aktivitet. DML-gruppen er alltid i forkant.

Hvem bør komme på DML-dagen?
- Alle bør komme! I 2011 er blogg på alles lepper, du kan knapt åpne et tidsskrift på iPaden din uten å lese om en eller annen rosablogger. DML-dagens fokus er ikke på disse, men på hvordan man på en god måte kan bruke bloggen som et nyttig verktøy i forskning og undervisning. Bloggen er en svært god kommunikasjonskanal, men passer selvsagt ikke for alle og i alle sammenhenger. Likevel, ofte vet man ikke helt hvilke behov og muligheter man har før man har sett gode eksempler og forsøkt selv. Målet med dagen er å lære noe nytt og inspirere, engasjere og motivere alle ansatte på UiO til å prøve seg på en eller annen form for blogging.

UiO har én spesielt profilert blogger. Vil rektor være representert på DML-dagen?
- Ja. Rektor vil være representert.

Noe mer rakk vi ikke før Havrevold måtte videre for å finpusse de siste detajene for å sikre et alltid sømløst arrangement. Og om du skulle du være i tvil:

DML-dagen er tirsdag 14.juni kl.09-12. Meld deg på!

Emneord: DML-dagen, blogg, digitale læringsressurser, forskning, undervisning, Kurs/konferanser Av Svein H. Kleivane
Publisert 9. juni 2011 10:50 - Sist endret 3. nov. 2015 14:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere