Samarbeid om videoredigering i Skyen

Forleden dag hadde DML-gruppen på UiO besøk av to entusiastiske karer, Jostein Svendsen og Erik W. Ræstad, fra det norske selskapet Wevideo. De demonstrerte et sky-verktøy for å redigere video. Redigeringsverktøyet heter Wevideo, og det skiller seg fra tradisjonelle redigeringsverktøy ved at to eller flere personer på forskjellig sted, kan jobbe sammen med å redigere en video. All råfilmen lastes opp i Skyen, og så kan Ole på Lillehammer begynne å redigere, Lise kan så fortsette fra Bergen med å endre og justere en del klipp og så kan Elvira i København legge på lydeffekter. Alle midlertidige utgaver blir lagret og bevart. Når de er fornøyde, lagrer de filmen i ønsket kvalitet og filformat.

Som mange andre, så tilbyr Wevideo en begrenset gratisversjon, som kan brukes til testing og mindre produksjoner. Ønsker man å utnytte mulighetene bedre, må man ut med fra kr. 50 til kr. 500 pr. måned avhengig av muligheter og kvalitet på sluttproduktet.

Her kan du se et intervju med seniorrådgiver Bent Kure på UiO, som forteller om sitt møte med Jostein og Erik:

 

Vi lastet den uredigerte videoen i Wevideo, og inviterte en kollega til å teste noen redigeringsmuligheter og effekter, og som dere ser lot han ikke den muligheten gå fra seg:

Emneord: nettsky, teknologi, video, Verktøy Av Anonym
Publisert 25. jan. 2012 10:15 - Sist endret 16. jan. 2017 13:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere