Skatter på UiO

Universitetet, og kanskje særlig Blindern, kan kanskje for mange fortone seg som en litt tørr, trøtt og traurig plass. I alle fall når det kommer til omgivelsene. Men der tar man fort feil. UiO er full av mange mer eller mindre skjulte skatter! Og hvordan finner du skattene? Ved hjelp av telefonen!

Lokasjonsbasert teknologi er i vinden som aldri før, også på UiO. Forskningsprosjektet "Hvor er du nå?", som samarbeider med prosjektet  Sky og Scene, undersøker bruk av mobiltelfoner og GPS-baserte tjenester. En nylig avsluttet doktorgrad av Anders Sundnes Løvlie omhandlet bruken av den UiO-utviklete mobil-applikasjonen textopia, der brukerne skriver inn tekster knyttet til stedet de står på. Og nå har også Idé-festivalen kommet med sitt lokasjonsbaserte bidrag! 

Mobil-appen "UiO-skatter" tar deg meg på en reise der du ved hjelp av GPSen i telefonen din blir guidet til små skjulte skatter rundt omkring på Universitetet. Du følger et kompass nærmere en grønn prikk på skjermen, og når du kommer fram blir skatten avslørt og du får informasjon om historien bak skatten. God trim for kropp og sjel. Applikasjonen er foreløpig kun tilgjengelig tilgjengelig for iPhone, men er lovet til Android i nær framtid. 

Og ga det mersmak kan du ta deg en tur i Frognerparken med denne i lomma. 

Emneord: Verktøy, app, lokasjonsbasert teknologi, mobile løsninger Av Svein H. Kleivane
Publisert 20. sep. 2011 13:54 - Sist endret 26. jan. 2018 08:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere