Skillshare

Den siste tiden er det et begrep som ser ut til å poppe opp over alt. Internett snakker om detDML snakker om det og kanskje snakker du om det også. Det virker som om utdanningssektoren har fått MOOC på hjernen. Og det er mulig det er bra. MOOC er kort fortalt onlinekurs som er åpne for alle som vil. (Hundre)tusenvis kan melde seg på og fullføre kurset uten å møte en lærer i det hele tatt. Men hva hvis du har lyst til å ta et onlinekurs når det passer deg og samtidig ha kontakt med en lærer i en mindre gruppe slik at du ikke drukner i studentmassen? 

Skillshare er et slikt sted. På denne nettsiden kan hvem som helst dele sin kunnskap og hvem som helst kan ta imot denne kunnskapen. Du registrerer deg som lærer og holde kurs i noe du kan godt, eller du kan registrere deg som student. Og det er nesten gratis. For rundt 20 dollar kan du lære deg alt fra å lage dataspill til å redigere bilder eller lage makroner. Noen kurs krever personlig oppmøte, og da fortrinnsvis i USA, men de fleste er kun online med en overkommelig størrelse på studentgruppene. 

Men fungerer det i praksis? DML tok saken i egne hender og fire freidige personer meldte seg på kurset "Build your first iPhone app in three weeks" - uten at vi trengte forkunnskaper! Hvert kurs har sin egen side på Skillshare der du kommuniserer med de andre studentene, leverer inn oppgaver og får tilbakemelding fra læreren, både skriftlig og muntlig. Vår lærer hadde faste kontortider der han via webkamera svarte på spørsmål og gir tilbakemelding på de ulike oppgavene. Vi ble også oppfordret til å kommentere de andre studentenes ideer og innleveringer. Siden kontortidene følger amerikansk klokke ble de tatt opp slik at vi som sover på den tiden i det minste kunne se alt senere. Alt dette var pakket inn i en svært brukervennlig og intuitivt grensesnitt. 

Men blir det noe iPhone-app fra DML med det første? Det skal innrømmes at nysgjerrigheten først og fremst gikk på hvordan Skillshare faktisk fungerer, og tiden strakk ikke helt til. Men vårt førstemøte var veldig positiv, men mulig at en anelse forkunnskaper innen programmering hadde gjort seg Men vi har nå alltids tilgang til kursmaterialet og internett er sjelden langt unna og kan vende tilbake. Men kanskje et kurs i DJing først?

Emneord: læring, p2p, skillshare, Verktøy, internett Av Svein H. Kleivane
Publisert 12. feb. 2013 07:53 - Sist endret 6. feb. 2017 08:32
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere