Slik lager du en vellykket virtuell konferanse

I årevis har jeg blitt invitert til å følge spennende konferanser og seminarer på nettet, men alltid har teknologien satt en stopper: Båndbredde, lukkede programvareløsninger og dårlig brukergrensesnitt har gjort deltakelse uinteressant. Nå er åpen tilgang og deling ikke lenger vanskelig og dyrt.

Her er et eksempel fra konferansen Med rett til å dele, som gikk av stabelen i Tromsø 28. og 29. oktober 2009. Jeg hadde influensa og fulgte konferansen hjemmefra med ullteppe og laptop i fanget.

Mediasite

Mediasite er en løsning for streaming av video og presentasjonsfiler fra foredrag. Dette er ikke gratis, men mange universiteter og høyskoler har lignende teknologi. Jeg så og hørte foredragsholderne og hadde tilgang til presentasjonsfilene i samme vindu. Dermed så og hørte jeg det samme som konferansedeltakerne i Tromsø. De fleste foredragene er fremdeles tilgjengelige på konferansens nettsider.

Konferansen hadde en egen hashtag: #delrett. (Hvis du ikke kjenner til hashtags, kan du lese en forklaring her). Den var blant de mest populære hashtagene på Twitter mens konferansen varte. Jeg hadde en fane i nettleseren med et Twittersøk på #delrett. Der kom det en jevn strøm med gullkorn, spørsmål, relevante pekere m.m. fra folk som fulgte med både i foredragssalen og på nettet.

Etherpad

Etherpad er et enkelt og gratis verktøy for synkron samskriving. Konferansen hadde et felles Etherpad-dokument der alle som ville var med på å skrive referat. Her er det mange gode poenger å merke seg.

Reisewiki

Det var flere av kollegene mine i Gruppe for digitale medier i læring, som var med på konferansen. De samarbeidet om å skrive referat i reisewikien vår. Disse referatene skal sørge for erfaringsdeling både innad i gruppa og i kontaktnettet vårt.

Foto: xelcise (CC-lisens på flickr)

Av Anonym
Publisert 28. mai 2010 12:45 - Sist endret 25. aug. 2016 11:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere