Still spørsmål uten lyd

Man skulle tro at en fullstappet forelesningssal ville generere et ras av spørsmål under og etter forelesning. Ofte er det dessverre ganske knyst. Snakke høyt i en forsamling kan være skummelt for den sjenerte studenten. Men i stedet kan man heller skrive lavt og likevel delta i diskusjonen. 

TodaysMeet er en gratistjeneste som gir deg en enkel og nedstrippet diskusjonskanal. Her kan studentene fritt boltre seg med spørsmål og kommentarer underveis i forelesningen eller foreleseren kan stille et spørsmål til salen, som studentene svarer på. Det kreves ingen registrering og du bestemmer selv adressen og levetiden til diskusjonskanalen din. Slik sett blir det også relativt privat. I tillegg kan den virkelig sjenerte studenten selv velge å være anonym. Ingen grunn til å brenne inne med viktige og riktige spørsmål og svar. 

Hvordan gjør du det? Det tar deg omtrent 1m32sek. Du går til nettstedet todaysmeet.com der du skriver inn navnet og angir levetiden på kanalen. Adressen blir todaysmeet.com/"navn". Denne adressen klikker studentene seg inn på og skriver inn (et valgfritt) navn. Det eneste som er tilgjengelig på siden er et felt hvor man kan skrive og et felt hvor alle spørsmål og kommentarer kommer opp fortløpende i en lang strøm. Man kan da enkelt trekke ut noen kommentarer og diskutere videre i plenum, eller studentene kan diskutere parallelt mens forelesningen går. Og når levetiden går ut forsvinner kanalen. 

Dette kan være et alternativ til å bruke en gitt hashtag på Twitter. TodaysMeet gjør i prinsippet det samme, men med den kanskje største forskjellen at diskusjonen ikke blir lett tilgjengelig for verden til evig tid. Og så er det svært lett å komme i gang.

Har du erfaringer fra denne eller lignende tjenester, så del gjerne i kommentarfeltet! 

Emneord: diskusjonsverktøy, forelesning, undervisning, Verktøy Av Svein H. Kleivane
Publisert 25. juli 2011 09:00 - Sist endret 14. aug. 2015 15:14

bra tips!

synes dette virker som et kjempeverktøy! jeg skal definitivt prøve det ut :-) Fortsett med slike innlegg framover, til glede for oss som ikke har så myetid til teknologiovervåkning..

Skrevet av: Anonym

anonym@webid.uio.no - 2. aug. 2011 09:33

Takker!

Topp å høre! Vi snuser videre etter nye smarte verktøy. Men skulle du ramle over noe spennende så send gjerne et tips! 

Skrevet av: Svein H. Kleivane

anonym@webid.uio.no - 2. aug. 2011 09:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere