Studiekvalitet - mer enn bare et slagord?

UiO har ambisiøse planer frem mot 2020. UiOs hovedambisjon er "å utvikle UiO til et internasjonalt toppuniversitet – hvor forskning, utdanning, formidling og innovasjon skal virke sammen på sitt beste." For 2011 er det studiekvalitet som er fokus for strategisk arbeid ved UiO. Men vet vi egentlig hva studiekvalitet er? Og hvordan blir økt studiekvalitet synlig for studentene?

Harald Groven skriver i en bloggpost for IKT-senterets konferanse at det ikke er lett å finne informasjon om studiekvalitet for kommende studenter. Hvis man som potensiell student ønsker å bruke studiekvalitet som verktøy for å velge hvilke studium og studiested så er det nesten umulig å finne slik informasjon. Studiekvalitet målt gjennom studentevalueringer er ikke noe lærestedene fronter på sine nettsteder.

Grovens forslag er en løpende nettevaluering, på samme måte som vi rater bilder, venner, filmer o.l. på ulike sosiale nettsteder. Det vil gjøre at evalueringene blir synlige, ikke bare for potensielle studenter, men også for medstudenter.

En slik evalueringsform vil kanskje også åpne en diskusjon om hva det er ved de ulike studiene som gjør at de evalures som de gjør. Kanskje kan det gi oss bedre innsyn i hva studiekvalitet er, og gi oss input til hva vi bør gjøre mer av for å nå målet om bedre studiekvalitet.

Emneord: studiekvalitet, Lesestoff Av Anonym
Publisert 8. nov. 2010 06:11 - Sist endret 13. aug. 2015 08:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere