Tre webapplikasjoner du kan kose deg med i helgen

Internett flommer over av morsomme ting å bruke tiden på. Ofte er det nok at det er morsomt, men noen ganger kan det være morsomt og lærerikt samtidig - både for deg og andre. DML-gruppen har ramlet over tre webapplikasjoner (små programmer du kan bruke i nettleseren din) som alle er morsomme, og minst to er lærerike. Vi har ikke gått helt i dybden ennå, men vi håper at du som leser dette får lyst til å gi de en test. Hvis så, legg igjen en kommentar om hva du synes under! 

Educreations

Det skal sies at dette programmet fungerer best på iPad, men det kan også brukes rett i nettleseren din. Educreations lar deg med enkle grep lage korte presentasjoner eller undervisningsopplegg som du enkelt kan dele med verden, eller til en begrenset mengde mennesker. For hånden har du et lite arsenal av verktøy: En liten fargepalett, muligheten til å sette inn bilder og illustrasjoner, du kan ta opp lyden av din egen stemme og du kan ta opp det som skjer på skjermen mens du tegner på den. Dette siste punktet er det som gjør at det kanskje fungerer best på en iPad. Man oppnår et litt høyere presisjonsnivå med fingeren enn med musa. Presentasjonen din lagres på educreations.com og kan enkelt limes inn på andre nettsider, også i Speiderbloggen: 

Logic.ly

Dette er kanskje for det spesielt strøminteresserte. Likevel, svært morsomt og med litt innsats også svært lærerikt. Det dreier seg om å simulere strømkretser. Du får utdelt et sett med komponenter, ledninger, brytere og lyspærer. Så er det bare å sette alt i riktig rekkefølge og trykke på knappen. Ser du lyset? Overraskende nok var det ikke så mange i DML som umiddelbart og med enkle grep klarte å sende strøm gjennom riktige ledninger og fram til lyspæra. Men appen er flott laget og rask å komme i gang med. Få strøm uten å få strøm. Demoen er gratis, men det koster noen små slanter for fullversjonen. Det bor muligens en elektroingeniør i oss alle. 

Audiotool

Det går mot helgen, men du er kanskje ikke så klar for å gå ut og clubbe. Da kan du i stedet bringe festen til egen stue. Audiotool gir deg et fantastisk utvalg av trommemaskiner, synther og effektbokser du kobler sammen og skrur på. Om du ikke kan noter eller synger en strofe rent gjør ingen verdens ting. Trykk på en knapp og skru på en knott og plutselig kan du danse natta gjennom uten å måtte gå ut. Audiotool kan kanskje virke litt avansert og litt vanskelig å skjønne hva den knappen man skrur på egentlig gjør. Men med litt innsats kan du kanskje ha laget en ny hit? 

 God helg! 

Emneord: nyttig, verktøy, Ukeslutt, gøy, webapp Av Svein H. Kleivane
Publisert 3. feb. 2012 12:00 - Sist endret 13. aug. 2015 08:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere