Twitter i praksisperioden

Hvordan kommuniserer dine praksisstudenter seg i mellom i praksisperioden? Har de mulighet for å ta kontakt med hverandre ute i felten når de står i praksis, eller er ukentlige samlinger eneste arena for refleksjon og deling?

http://www.flickr.com/photos/ss60/

I Australia har de prøvd ut Twitter som kommunikasjonskanal for førskolelærerstudenter som er ute i praksis. Ideen var å senke stressnivået hos studentene ved at de kunne dele erfaringer underveis på Twitter. For å kunne dele mens de sto oppe i situasjonen så fikk de alle utdelt hver sin iPhone hvor de hadde tilgang til Twitter. Twitter ble deres digitale klasserom - ute i feltet.

Sammenligninger mellom disse studentene og en kontrollgruppe viste at det å bruke Twitter ikke lettet på stresset. Studentene syntes allikevel at det var en positiv erfaring og at de lærte mer av å dele erfaringer fortløpende. Grunnen til det var at de hadde mulighet for å lære av andres erfaringer i tillegg til sine egne. De kunne også dele ressurser, noe som gjorde at de kunne benytte hverandres arbeid da de forberedte egen undervisning.

Hvilke delingsarenaer bruker du for dine praksisstudenter?

Emneord: Twitter, praksis, Praksiserfaringer, lærerstudenter Av Anonym
Publisert 28. juni 2010 13:07 - Sist endret 13. aug. 2015 08:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere