Visualisering 2.0

For et par måneder siden skrev jeg om visualisering som undervisningsmetode. Da viste jeg hvordan enkle illustrasjoner kan være til stor hjelp for å tydeliggjøre hovedpoenger og forenkle læringsprosessen. I forlengelsen av det blogginnlegget vil jeg nå snakke om hvor lett det kan gjøres digitalt!

Du har de veldige proffe visualiseringsvideoene som Tedtalks og andre benytter seg av, men det går også an med enkle midler å få laget en god visualiseringsvideo.

Videoen baserer seg på en tegning. Det kan være et tankekart, en modell, bilde, eller en tegning hvor du kan dele opp og fokusere på ulike steder av illustrasjonen. Etter å ha prøvd en gang så var det overraskende lett å lage slike videoer.

Hvordan du lager videoen

  • Scann en tegning eller last ned det du vil benytte som illustrasjoner
  • Benytt Prezi eller tilsvarende verktøy for å lage presentasjonen
  • Dette verktøyet er cirka like enkelt å benytte som en powerpoint. Du laster opp bilder og setter inn tekst, men i steden for "slides" så lager du alt bå et "ark" men velger hvilke deler av arket skjermen skal fokusere på.
  • Benytt Camtasia Relay eller tilsvarende verktøy for å ta opp det du gjør på skjermen samtidig som du tar opp lyden du snakker inn i et headset.

Deretter er det bare å sende inn videoen til Camtasia Relayserveren som konverterer og mailer tilbake til deg ulike lenker til presentasjonsvideoen for bruk på både data/nettbrett/mobil og kun som lydfil.

Huskeliste til neste gang

  • Sats på enkle illustrasjoner tegnet på A3 papir, kladd med blyant og tusj over.
  • Varm opp stemmen i forkant så den ikke blir grøtete
  • Fiks et headset med god mikrofon
Emneord: Verktøy Av Emil Trygve Hasle
Publisert 6. juni 2014 13:40 - Sist endret 21. okt. 2016 09:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere