English version of this page

Remote Desktop fra Mac

 
OBS:  Denne løsningen kan kun brukes til å nå Windows-maskiner fra Mac. Vi har foreløpig ingen støttede løsninger for å bruke Remote Desktop til Macer.

Installer Microsoft Remote Desktop fra App Store

Vi anbefaler Microsoft Remote Desktop som programvare når du skal koble til maskinen din på UiO via Remote Desktop. Programvaren er gratis, og du installerer den fra App Store.

Opprett en tilkoblingsfil

For å gjøre tilkoblingen enkel, har vi laget en nettside som oppretter en tilkoblingsfil for deg. Slik bruker du siden:

  1. Gå til siden som oppretter tilkoblingsfilen.
  2. Fyll ut feltet Navn på kontormaskin. NB. Dette er navnet på maskinen du skal koble til, den som står på UiO – ikke maskinen du kobler til fra.
    • Kjenner du ikke maskinens navn, kan du kontakte lokal IT. Du kan også, i forkant, ta opp siden som oppretter tilkoblingsfil, på UiO-maskinen din og deretter klikke på Denne maskinen-knappen. Du får da opp navnet på maskinen du sitter ved. Noter deg navnet og bruk det når du oppretter tilkoblingsfil på hjemmemaskinen din eller en bærbar maskin. Ikke klikk på Denne maskinen-knappen på maskinen du skal koble til fra.
  3. Skriv inn brukernavnet ditt i feltet Brukernavn.
  4. Velg oppløsning. Vi anbefaler deg å velge Fullscreen. En bærbar maskin har typisk en annen skjermoppløsning enn kontormaskinen din. Blir oppløsningen feil, vil bildet på skjermen vises strukket eller sammentrykket. Skjer det, kan du opprette en ny innstillingsfil med annen oppløsning. 

     
  5. Klikk på Generer fil. Du vil da få en fil som heter "maskinnavn.uio.no.rdp" i Nedlastinger-mappen din.

Sjekk at filen åpnes med Microsoft Remote Desktop

Finn filen i Nedlastinger-mappen, og legg den et lett tilgjengelig sted, for eksempel på skrivebordet. Tilkoblingsfilen vil fra nå av være din snarvei til Remote Desktop til kontormaskinen din. For å få det til å virke, må du forsikre deg om at dobbeltklikk på tilkoblingsfilen åpner Microsoft Remote Desktop. Sett Åpne med til Microsoft Remote Desktop for filen. Det gjør du slik:.

a) Høyreklikk på tilkoblingsfilen, og velg Vis info fra lokalmenyen.

images/3_velg_vis_info.png

 

b) Hvis valget for Åpne med viser Cord eller noe annet enn Microsoft Remote Desktop, klikker du på lokalmenyen Åpne med, og velger Microsoft Remote Desktop. Da skal du ende opp med et bilde som ser slik ut.

images/6_klikk_endre_alle.png

 

c) Alle slike tilkoblingsfiler bør åpnes med Microsoft Remote Desktop, så klikk på Endre alle under lokalmenyen Åpne med. Klikk på Fortsett i bekreftelsesdialogen som åpnes. Microsoft Remote Desktop blir da satt som standardprogram for filer av denne typen. Nå kan du krysse bort Vis info-vinduet.

images/8_alle_er_endret.png

 

Koble til maskinen din

Tilkoblingsfilen vil fra nå av være din snarvei til Remote Desktop til kontormaskinen din. Neste gang du vil bruke Remote Desktop, genererer du ikke ny fil, men bare dobbeltklikker på den du opprettet nå.

1. Dobbeltklikk på tilkoblingsfilen. Du vil få opp et stort sort vindu der det står Connecting og etter hvert vil du bli spurt om passord. Kontroller at det er ditt brukernavn som står i feltet for brukernavn og at det står uio\ foran brukernavnet. Skriv inn UiO-passordet ditt, og klikk på OK

images/9_skriv_passord.png

 

2. Det er mulig at du blir bedt om å godkjenne sertifikatet. Klikk på Continue, og etter litt er du koblet til kontormaskinen din.

images/10_verifiser_sertifikat.png

 

Kjente feil

Hvis du får opp denne feilmeldingen, betyr det at kontormaskinen din ikke er klargjort for tilkobling via Remote Desktop. Kontakt lokal IT, så fikser de det.

images/feil_ikkeigruppe.png

 

Publisert 3. juni 2015 09:32 - Sist endret 23. feb. 2021 14:04