Slik skriver du ut på skriver med kortleser

Når du har opprettet skriverkø og registrert kortet ditt, er det enkelt å skrive ut på skriver med kortleser.

Du slipper at det blir skrevet ut forsideark. Siden du må trekke kortet ditt når du skal hente utskriften, slipper du at at andre leser den eller tar den med seg ved en feil.

Slik skriver du ut:

1. Åpne dokumentet du vil skrive ut, og velg Skriv ut eller Print, eller Trykk CTRL+P.

2. Velg skriverkøen du vil sende dokumentet til. Hvis du har valgt den nye skriverkøen som standardskriver, kommer den opp som valgt skriver automatisk. Hvis ikke, klikker du på skrivernavnet, Change printer eller lignende, avhengig av hvilket program du skriver ut fra, og velger skriverkøen du vil bruke.

• Skal du skrive ut på en HP-skriver, velger du \\pullprint\hp
  • Skal du skrive ut på en Ricoh-skriver, velger du \\pullprint\ricoh

3. Klikk deretter på Print- eller Skriv ut i dialogruten.
Dialogruten vil se noe forskjellig ut avhengig av programmet du skriver ut fra og hvilket operativsystem du bruker.

Dialogruter skrivere

4. Finn kortleseren på skriveren. Den kan være koblet til skriveren med en ledning og se slik ut:

Kortleser på skriver

Eller den kan være innebygd som på bildet nedenfor. Se etter SafeCom-logoen.

SafeCom-logo på skriver

5. Legg kortet ditt mot logoen/kortleseren, og fjern det igjen når du hører at det piper.

6. Nå vises valgskjermen. Trykk på Pull Print. Hvis skriveren ikke har skjerm, kommer utskriften automatisk når du har trukket kortet ditt.

pullprint-ikon

Vises ikke valgskjermen, trykker du på knappen som viser en mørk skjerm.

Svart skjerm-knappen

7. En liste over dokumentene du har sendt til utskrift vises. Velg Skriv ut alle eller velg dokumentene du ønsker og trykk på Skriv ut. Dokumenter du ikke lenger trenger utskrift av markeres. Trykk deretter på Slett. Kun utskriften slettes, ikke dokumentet du har på maskinen din. Når du har skrevet ut og/eller slettet utskrifter, trykker du på Tilbake

Hvis skriveren ikke har skjerm, kan du slette eller holde tilbake utskrifter ved å logge inn på Selvbetjeningsportalen.

valg på skriverskjerm

8. Når du har trykket på Tilbake, er du på valgskjermen for Pullprint. Klikk på Logg ut nede til høyre for å sikre at ingen andre får tilgang til dokumenter du sender til utskrift.

logg ut-knapp på skriverskjerm

Utskrifter som ikke blir hentet innen 48 timer, blir slettet.

Publisert 13. juli 2015 14:59 - Sist endret 24. juni 2021 14:59