Oppsett for utskrift på skriver med kortleser fra Windows

Slik setter du opp en nyinstallert maskin, eller legger til en ny skriver.

For utskrift fra Windows på skriver med kortleser, brukes printserveren pullprint. Slik setter du opp for utskrift på en maskin med Windows:

1. Påse at du er tilkoblet Eduroam med din UiO-brukerkonto. Klikk på Start-menyen (Windows-menyen).

2. Skriv inn \\pullprint.uio.no\ricoh i søkefeltet.  "Ricoh" er navnet på skriveren som er mest vanlig å bruke. Man kan også bruke "hp", men da for enklere utskrifter. Om du opplever problemer med å koble deg til skriverkøen, kan du kontakte lokal IT.

skrivernavn dialogboks

3. Trykk på Enter, og skriverkøen installeres.

4. Hvis du legger til en skriver på en laptop og er logget inn med en lokal konto, vil du bli bedt om å oppgi ditt UiO-brukernavn og passord før skriveren legges til. Skriv brukernavnet på formen uio\brukernavn.

5. Etter du har skrevet inn ditt UiO-brukernavn og passord, trykk Enter. Skriveren blir installert og er klar til bruk. Det kan ta en liten stund etter at du har skrevet inn skrivernavn og trykket Enter før passordruten dukker opp.

Publisert 13. juli 2015 13:42 - Sist endret 12. aug. 2021 11:03