Forskningsprosjekter ved Avdeling for ernæringsvitenskap

Viser 1–25 av 72 prosjekter
Prosjektleder Tittel Enhet Godkjenninger Start Slutt Sist endret
Duttaroy, Asim K. Effekt av inntak av fruktekstrakter på kardiovaskulære risikofaktorer Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2020 16. okt. 2020
Ulven, Stine Marie OptiEGG Avdeling for ernæringsvitenskap REK 16. okt. 2020
Retterstøl, Kjetil Trender i lipidprofil i den norske befolkning etter år 2000 Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2017 2023 16. okt. 2020
Vinknes, Kathrine Humane koststudier og energimetabolisme Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2015 2021 16. okt. 2020
Holven, Kirsten Bjørklund Betydning av Lp(a) for risiko for Hjerte- og kar sykdom Avdeling for ernæringsvitenskap REK 12. okt. 2020
Blomhoff, Rune Kostintervensjon med økologiske matvarer blant ernæringsstudenter Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2017 2028 9. okt. 2020
Holven, Kirsten Bjørklund Health effects of salmon fish meal - ex vivo study Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2019 2028 2. okt. 2020
Brekke, Hilde Kristin Amming, vekt og hjerte-karsykdom Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2017 2030 29. sep. 2020
Retterstøl, Kjetil Tanker om ikke oppnådd behandlingsmål for LDL-kolesterol og eventuelle konsekvenser for livskvalitet og ernæring Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2020 2022 29. sep. 2020
Henriksen, Christine Ernæringsstatus etter stamcelletransplantasjon (NUTRIENT-studien) Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2017 2021 10. sep. 2020
Dalen, Knut Tomas The role of Plins and lipid droplets for hepatic and muscular insulin resistance Avdeling for ernæringsvitenskap 2013 2027 29. juli 2020
Holven, Kirsten Bjørklund FH og livslang kolesterolbelastning Avdeling for ernæringsvitenskap REK 10. juli 2020
Holven, Kirsten Bjørklund Effekt av melkeproteiner på kroppssammensetning, muskelstyrke, inflammasjon og benhelse hos eldre personer Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2024 10. juli 2020
Ottestad, Inger Ernæringsoppfølging og behandling i norske sykehus Avdeling for ernæringsvitenskap 2020 2025 30. juni 2020
Retterstøl, Kjetil Cysteinsenkende behandling mot fedme Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK, NSD, Statens legemiddelverk 2019 2023 29. juni 2020
Henriksen, Christine Kosthold og kroppssammensetning etter traumatisk ryggmargsskade Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2018 2024 24. juni 2020
Gebremariam, Mekdes Sosiale forskjeller i kroppsvekt blant ungdom, mekanismer og mulige intervensjoner Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2018 2022 10. juni 2020
Retterstøl, Kjetil Sulfur amino acids, energy metabolism and obesity (STAY) Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK 2020 2023 2. juni 2020
Retterstøl, Kjetil Sykelighet og medikamentbruk hos personer med familiær hyperkolesterolemi Medisinsk klinikk REK, NSD 2012 2025 21. mai 2020
Lien, Nanna CO-CREATE Confronting obesity: Co-creating policy with Youth Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2018 2023 28. apr. 2020
Blomhoff, Rune DIGIKOST: Digital registration of dietary intake and other lifestyle factors Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2019 2025 24. apr. 2020
Holven, Kirsten Bjørklund Betydning av kostfaktorer for utvikling av skrøpelighet hos eldre personer Avdeling for ernæringsvitenskap REK 16. apr. 2020
Gebremariam, Mekdes Understanding multilevel determinants of dietary behaviors, physical activity and sedentary behaviors Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2019 2022 2. apr. 2020
Blomhoff, Rune The Norwegian dietary guidelines and colorectal cancer survival (CRC-NORDIET) study: a food-based multicentre randomized controlled trial Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2011 2030 25. mars 2020
Ulven, Stine Marie Helseeffekter av marine omega-3 fettsyrer fra fiskeolje med ulik kvalitet Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2009 2022 25. mars 2020