Helseforskningsprosjekter ved Avdeling for ernæringsvitenskap

Logg inn for å redigere prosjekter
Viser 1–25 av 65 prosjekter
Prosjektleder Tittel Enhet Godkjenninger Start Slutt Sist endret
Gebremariam, Mekdes Sosiale forskjeller i kroppsvekt blant ungdom, mekanismer og mulige intervensjoner Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2018 2022 2. apr. 2020
Gebremariam, Mekdes Understanding multilevel determinants of dietary behaviors, physical activity and sedentary behaviors Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2019 2022 2. apr. 2020
Blomhoff, Rune The Norwegian dietary guidelines and colorectal cancer survival (CRC-NORDIET) study: a food-based multicentre randomized controlled trial Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2011 2030 25. mars 2020
Ulven, Stine Marie Helseeffekter av marine omega-3 fettsyrer fra fiskeolje med ulik kvalitet Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2009 2022 25. mars 2020
Ulven, Stine Marie OptiEGG Avdeling for ernæringsvitenskap REK 25. mars 2020
Retterstøl, Kjetil Cysteinsenkende behandling mot fedme Avdeling for ernæringsvitenskap 4. mars 2020
Henriksen, Christine Kosthold og kroppssammensetning etter traumatisk ryggmargsskade Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2018 2024 4. mars 2020
Ulven, Stine Marie Helseeffekter av fettkvalitet i et sunt norsk kosthold Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2012 2022 4. mars 2020
Iversen, Per Ole Maternal and Child Health Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2013 2023 27. feb. 2020
Vinknes, Kathrine Humane koststudier og energimetabolisme Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2015 2021 21. feb. 2020
Holven, Kirsten Bjørklund Helseeffekter av fiskemel Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2018 2029 18. feb. 2020
Iversen, Per Ole Hvordan naturkatastrofer kan påvirke ernæringsstatus hos barn i Uganda Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2019 2022 18. feb. 2020
Kolset, Svein Olav Kosthold for bedre helse for mennesker med utviklingshemming i omsorgsboliger Avdeling for ernæringsvitenskap REK, NSD 2019 2022 18. feb. 2020
Retterstøl, Kjetil Virkningen av høyfettdiett Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2011 2025 9. jan. 2020
Iversen, Per Ole Forbedring av ernæringsstatus hos spebarn i det sør-vestlige Uganda Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2013 2021 2. jan. 2020
Dalen, Knut Tomas The role of Plins and lipid droplets for hepatic and muscular insulin resistance Avdeling for ernæringsvitenskap 2017 2027 16. des. 2019
Carlsen, Monica Hauger Diet and dietary factors as predictors for frailty among elderly people Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2019 2023 10. des. 2019
Kristiansen, Anne Lene Småbarnskost 3 Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2018 2039 22. okt. 2019
Kristiansen, Anne Lene Spedkost 3 Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2018 2040 22. okt. 2019
Iversen, Per Ole Plasmakonsentrajoner av mikronæringsstoffer hos pasienter med sigdcellesykdom Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2019 2020 22. okt. 2019
Brekke, Hilde Kristin Amming, vekt og hjerte-karsykdom Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2017 2030 19. juli 2019
Retterstøl, Kjetil Vaskulær livsstils-Intervensjon og Screening i Apotek: VISA studien Avdeling for ernæringsvitenskap REK, NSD 2012 2030 3. juli 2019
Retterstøl, Kjetil Sykelighet og medikamentbruk hos personer med familiær hyperkolesterolemi Medisinsk klinikk REK, NSD, Helsedirektoratet 2012 2025 3. juli 2019
Holven, Kirsten Bjørklund MoBa_Kolesterol Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2017 2033 18. juni 2019
Henriksen, Hege Berg Presisjonsstudie av lavdose-røntgen maskin (Dual Energy x-ray absorptiometry (DXA)) til å måle kroppsmasser Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2019 2019 22. mai 2019