Forskningsprosjekter ved Institutt for medisinske basalfag

Forskningsprosjekter ved Avdeling for Ernæringsvitenskap

Logg inn for å redigere prosjekter
Viser 1–25 av 111 prosjekter
Prosjektleder Tittel Enhet Godkjenninger Start Slutt Sist endret
Retterstøl, Kjetil Sulfur amino acids, energy metabolism and obesity (STAY) Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK 2020 2023 11. mars 2024
Holven, Kirsten Bjørklund Betydning av kostfaktorer for utvikling av skrøpelighet hos eldre personer (AMR-FU) Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK 2020 2035 11. mars 2024
Iversen, Per Ole Effekt av en faste-liknende diett hos pasienter med multippel sklerose - en randomisert studie Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2022 2025 11. mars 2024
Holven, Kirsten Bjørklund Helseeffekt av ketolinsyre (HEKA) Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK, NSD 2021 2031 22. feb. 2024
Retterstøl, Kjetil Trender i lipidprofil i den norske befolkning etter år 2000 Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2017 2023 5. feb. 2024
Paulsen, Mari Mohn MinMat - digital ernæringsoppfølging Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK, NSD 2021 2024 12. jan. 2024
Carlsen, Monica Hauger Diet and dietary factors as predictors for frailty among elderly people Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK 2019 2023 12. jan. 2024
Iversen, Per Ole Plasmakonsentrasjoner av mikronæringsstoffer hos pasienter med sigdcellesykdom Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2019 2024 12. jan. 2024
Lien, Nanna Applying a system dynamics lens to adoption, implementation and impact of school based primary prevention for health behaviour change Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2022 2024 2. jan. 2024
Iversen, Per Ole Hvordan naturkatastrofer kan påvirke ernæringsstatus hos barn i Uganda Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2019 2023 4. des. 2023
Henriksen, Christine GAIN Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK 4. des. 2023
Henriksen, Christine Ernæringsstatus etter stamcelletransplantasjon (NUTRIENT-studien) Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK 2017 2022 27. nov. 2023
Iversen, Per Ole Protocol for the Food-Based Dietary Counselling intervention Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2015 2024 16. nov. 2023
Iversen, Per Ole CARDIOPULMONARY EXERCISE TESTING AS A DIAGNOSTIC ME TOOL Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2012 2025 16. nov. 2023
Iversen, Per Ole Forbedring av ernæringsstatus hos spebarn i det sør-vestlige Uganda Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2013 2025 16. nov. 2023
Duttaroy, Asim K. Effekt av inntak av fruktekstrakter på kardiovaskulære risikofaktorer Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2020 14. nov. 2023
Gebremariam, Mekdes Sosiale forskjeller i kroppsvekt blant ungdom, mekanismer og mulige intervensjoner Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2018 2023 14. nov. 2023
Holven, Kirsten Bjørklund Syklus-prosjektet (TCS) Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK 2019 2029 31. okt. 2023
Matthews, Jason Targeting Aryl Hydrocarbon Receptor for Breast Cancer Treatment and Improved Immunotherapy Avdeling for ernæringsvitenskap 2021 2025 27. okt. 2023
Vinknes, Kathrine Humane koststudier og energimetabolisme Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2015 2023 23. okt. 2023
Holven, Kirsten Bjørklund Cellular lipid uptake, storage and mobilization in response to cholesterol lowering treatment in patients with familial hypercholesterolemia Avdeling for ernæringsvitenskap 9. okt. 2023
Ulven, Stine Marie «FETTKVALITET OG INFLAMMASJON ETTER MÅLTID Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, NSD 2023 2033 21. sep. 2023
Ulven, Stine Marie Effects of omega-3 fatty acids on fasting and postprandial TG response in healthy subjects (Omega-3PT) Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK, NSD 2023 2032 15. sep. 2023
Henriksen, Christine Nutrition throughout the Treatment Course (NUTREAT) – Expanding care from hospital to home Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2023 2026 23. aug. 2023
Ulven, Stine Marie Optimal verdiøkning av egg (OPTIEgg) Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK, NSD 2020 2030 17. aug. 2023