IP-telefoni på studentbyene

SiO har inngått en avtale med Telio vedrørende IP-telefoni på studentbyene. I den forbindelse har vi tilrettelagt nettet for at man kan ha SIP-adapter (IP-telefoniadapter) uten å være avhengig av en PC. Det er altså satt av et eget nett kun til IP-telefoner - uten behov for pålogging, men med en del begrensninger.

Det er 3 varianter:

1. Bare PC
  2. Bare IP-telefon
  3. PC og IP-telefon

1. og 3. er i praksis samme nett, men i tilfeller ved sperring for virus etc. vil 3. havne på 2. i karanteneperioden for å beholde telefonen.

Adapteret har innebygget router, men skal fra leverandøren være satt til bridge mode for å ikke skape problemer.

Feilsøking

Vi skal begrense oss til å få dem på nett, dvs. at vi sjekker at adapteret har link og fått ip-adresse. Alt annet sendes til Telio kundeservice.

Telio benytter Linksys SPA2102 SIP-adapter.

Statuslamper:

Power: Blinker ved oppstart til adapteret har mottatt IP-adresse. Konstant lys er OK.

Link: Blinker sporadisk ved aktivitet. Ikke noe lys betyr manglende link/nett.

Phone 1: Konstant lys med røret på, blinker når røret er av.

Det tar noen minutter før adapteret har kontakt med IP telefonleverandøren.

Adapteret har 2 ethernettilkoblinger. Veggkontakten skal være tilkoblet den blå utgangen merket "Internet".

De som har PC i tillegg (alternativ 3 over) kan koble PC til den gule utgangen og droppe switchen hvis de har det, eventuelt koble switchen til den gule utgangen.

Påloggingen går gjennom SIP-adapteret.

For å sjekke hvilket IP-nummer adapteret har fått:

1. Løft av røret
  2. Slå ****110#
  3. Adapteret forteller IP-adressen på engelsk.

IP-adressen skal for alternativ 1. og 3. være i intervallet 193.157.224.x til 193.157.255.x.

Ved alternativ 2 skal den være i intervallet 193.157.222.x til 193.157.223.x.

Hvis ikke feilen er funnet ved å følge punktene over, så må brukeren sendes videre til Telio kundeservice.

Telio: 02101 / 21496565

Published July 29, 2010 1:34 PM