Informasjon til deltagere

Takk for at du vil delta i forskningen på Abels KORK! På denne siden finner du informasjon om hvordan du forbereder deg.

To personer sitter på stoler med smarttelefonen på brystet.

Deltagere som skal se på strømmingen av arrangementet bes laste ned MusicLab-appen på forhånd.

Nedlastninger

MusicLab for Android

MusicLab for iOS

Fysisk tilstedeværende publikum under konserten

Hjelpere i MusicLab-t-skjorter vil være tilgjengelige før, under og etter konserten. Hvis du skal delta som "prøvekanin" (utover det å bli analysert anonymt som del av massen ved hjelp av infrarøde kameraer) vil du bli bedt om å møte opp en stund før konserten. 

Strømmepublikum

Abels KORK strømmes på KORKs sider Vi vil gjerne måle dine bevegelser og din opplevelse av konserten ved hjelp av MusicLab-appen. Appen brukes til å måle musikkrelatert bevegelse og samle svar ved hjelp av et innebygd spørreskjema. Nedlastinglenker finner du lengre opp på denne siden. Se til at telefonen din er tilstrekkelig ladet på forhånd.

Du kan laste ned MusicLab-appen før konserten og fylle ut samtykkeskjemaet. Hvis du har spørsmål om samtykkeskjemaet, kan du kontakte Solveig Sørbø.

Takk for at du lar oss bedrive vitenskap gjennom telefonen din!

 

Hvordan man fester smarttelefonen

lanyard with two elastic bands attached

Du kan bruke en hvilken som helst snor rundt halsen og feste telefonen med to strikker (se bildene).

phone in elastic bands hanging on chest

 
 
 
 
 
 
 
Hvis du ikke har mulighet til å mekke en telefonholder:

Du kan bruke en skjorte med brystlomme, eller hvis du bruker BH, kan du plassere telefonen i den. Eventuelle andre oppfinnsomme metoder for å feste telefonen til overkroppen vil også funke! Som en siste utvei, bruk gjerne bukselommen. Se der, nå er telefonen din blitt forvandlet til en kraftig sensor som sender informasjon som gjør at forskerne kan får svar på spørsmplene sine! Du bidrar nå til vitenskapen, og ultimat sett til en dypere forståelse av det å være menneske, og alt det har å si for alt fra filosofi til legevitenskap.

 

Spørreskjemautfylling i appen

Image may contain: Font, Number, Screenshot.

I tillegg til ren data som sendes automatisk ønsker forskerne din input gjennom noen korte spørreskjemaer. Informasjon kommer.

 

Opptak av bevegelse

For å navigere til bevegelsesfanen trykk på «Data»-knappen nederst i appen. Først må du kontrollere at du har grønne haker ved siden av akselerometer, gyroskop og geolokalisering. Hvis du har noen røde X-er, prøv å avslutte og starte appen på nytt.

For å starte bevegelsesopptaket, trykk "Start Capture". Noen telefoners innstillinger forhindrer bakgrunnsbruk, så vi ber om at du ikke flytter appen til bakgrunnen, lar skjermen stå på så lenge konserten varer, og unngår å bruke andre apper mens du tar opp bevegelse. Du kan dempe varsler og dempe lysstyrken på skjermen for å spare batteri. Plasser telefonen i holderen og tilbake på brystet. Pass på, hvis skjermen har direkte kontakt med huden, kan du avslutte appen ved et uhell. Husk å starte bevegelsesopptaket før konserten!

Vi vil stoppe bevegelsesopptaket før pausen og starte den på nytt etter pausen. For å stoppe bevegelsesopptak, trykk "STOPP". Du bør motta et varsel som sier "Data sent successfully!". Hvis du mottar en feilmelding, send en e-post til solvesor@uio.no med navnet på din telefonmodell.

Merk: Appen bruker svært lite data. For konsertens varighet anslår vi at den vil bruke mindre enn 0,02 GB. 

Emneord: MusicLab, delta i forskning
Publisert 24. apr. 2024 10:15 - Sist endret 8. mai 2024 20:21