English version of this page

UiO:Norden-arrangementer

Kommende 5 dager

06 des.
Jens Petter Gitlesen er leder av Norsk forbund for utviklingshemmede og universitetslektor ved Institutt for økonomi og ledelse på Universitetet i Stavanger er avbildet foran Domus Media
Tid og sted: 6. des. 2021 16:1518:00, Universitetets aula

Årets prisvinner, Jens Petter Gitlesen, er en livslang forkjemper for funksjonshemmedes rettigheter i Norge. Han har kjempet iherdig for rettighetene til utviklingshemmede på flere fronter – som forbundsleder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU), som leder av Samarbeidsforumet av funksjonshemmedes organisasjoner (SAFO), og som universitetslektor på Universitetet i Stavanger.

07 des.
John Ruggie
Tid og sted: 7. des. 2021 10:0012:00, Kjerka, Domus media

This seminar will look at the importance of the UN Guiding Principles on Business and Human Rights. It will address the requirements for effective implementation, and what needs to be prioritized in the future.

Tid og sted: 7. des. 2021 14:0015:00, Gamle festsal, Domuc Academica, Karl Johans gate 47, 0162 Oslo

The Norwegian Centre for Human Rights (NCHR) and the Norwegian Human Rights Fund (NHRF) invites you to a panel discussion on the topic of Norwegian and international support to human rights defenders.

From a demonstration, women with an Afghan flag
Tid og sted: 7. des. 2021 14:0015:30, Georg Sverdrups hus, Auditorium 2

The human rights of marginalized groups in Afghanistan are at risk. In emergencies like these, what role can the United Nations play in mitigating this crisis?

En kjernefysisk eksplosjon.
Tid og sted: 7. des. 2021 15:0017:00, MUNCH, Edvard Munchs Plass 1, 0194 Oslo

​I år er det 25 år siden Prøvestansavtalen ble vedtatt i FN. Vi inviterer til en diskusjon om avtalens fremtid og betydningen av vitenskapelig diplomati med ledende eksperter innen nedrustning.

Vi feirer 50-årsjubileet for Nobels fredspris til Willy Brandt
Tid og sted: 7. des. 2021 15:0022:00, Universitetets aula, Karl Johansgt. 47

I år er det 50 år siden Willy Brandt mottok Nobels fredspris i Universitetets aula i Oslo, og Willy Brandt-stiftelsen feirer jubileet og og utdeling av Willy Brandt-prisene for 2020 og 2021 i en helaften i Universitets Aula.

08 des.
From a demonstration against the death penalty, posters that say "Don't kill for me"
Tid og sted: 8. des. 2021 09:0015:45, Auditorium 2 (Domus Juridica) and Zoom

The Norwegian Centre for Human Rights welcomes you to a conference on international, regional and national efforts towards ensuring the abolition of the death penalty.

Tid og sted: 8. des. 2021 15:3016:45, Domus Bibliotheca, Karl Johans gate 37

Hvordan og hvorfor forsker man i krig og under pågående konflikter? Er det mulig å forske i land med totalitære regimer? Feltarbeidere fra Leger Uten Grenser, forskere fra Det medisinske fakultet og en erfaren utenrikskorrespondent tar deg med inn i dette krevende, uforutsigbare og viktige landskapet.

Fredsbenken skal stå foran Nobels fredssenter og avdukes 8. desember
Tid og sted: 8. des. 2021 16:0018:00, Rådhussplassen

Den seks meter lange fredsbenken "The Best Weapon" er designet av Snøhetta for Nobels Fredssenter, og er inspirert av Mandela-sitatet "The best weapon is to sit down and talk". Onsdag 8. desember skal den avdukes på Rådhusplassen, foran Nobels Fredsenter.

Martin Tranmæl: "Stortinget har utspillet sin rolle. Nu befinder magten sig utenfor Stortinget." Tranmæl i ferd med å rasere Stortingsbygningen. Johan Castberg og Gunnar Knudsen. Tegning av Otto Hjort i Hvepsen 1914.
Tid og sted: 8. des. 2021 17:0018:30, Domus Bibliotheca, UiO, Karl Johans gate 47

I dette arrangementet skal vi prate om trusler mot demokratiet, med Haakon Gjerløw fra PRIO, Sirianne Dahlum og Magnus Rasmussen fra Universitetet i Oslo.

Presidents Duterte and Putin shake hands at an official meeting
Tid og sted: 8. des. 2021 19:0020:30, Domus Bibliotheca, Karl Johans gate 37

Årets fredspris er en invitasjon til å reflektere over forholdet mellom journalistikk, ytringsfrihet og demokrati. Bli med på seminar om politiske protestbevegelser i Russland og om pressens rolle i autoritære regimer.

Flere kommende arrangementer

Tid og sted: 9. des. 202110. des. 2021, University of Oslo

The research group Humanities Studies in Education is offering a PhD course in Political Philosophy of Education.

Slightly high-angle shot of an American serviceman, lying asleep in the dirt near a ring of sandbags, with his rifle resting near his head, Vietnam, 1965
Tid og sted: 9. des. 2021 08:3010:00, Digitally and PRIO, Hausmanns gate 3, Oslo

Historically the military has been a male dominated organization and has also been quite influential in shaping ideas of what it means to be a man and what masculine ideals men should strive for in societies.

Scrabble pieces spell out TRUST, while we focus on the importance of trust of the media in this event
Tid og sted: 9. des. 2021 14:0015:00, Online and Domus Bibliotheca, Karl Johans gate47

Join us for a seminar where we discuss trust and the news media. To what extent can the erosion of trust in the news media undermine trust in democratic institutions? This seminar is organized by Circle U.'s Democracy hub!

Kong Harald og dronning Sonja hilser på barnehagebarn med samedrakter.
Tid og sted: 9. des. 2021 17:0018:30, Domus Bibliotheca, Karl Johans gate 37

Hvilke virkninger ser vi av norske myndigheters politikk overfor samene, kvenene og norskfinnene i dag? Er det fortsatt spor av fornorskningen? Og trenger vi tiltak for en fortsatt forsoning?

Tid og sted: 9. des. 2021 18:0019:30, PRIO, Hausmanns gate 3, Oslo

This Oslo Peace Days event will launch the short-film “Uffo: The wind that blows before the rain” based on a true story, which was featured on BBC Africa.