University of British Columbia

Erlend reiste til University of British Columbia (UBC) høsten 2017 som del av bachelorprogrammet i Materialer, Energi og Nanoteknologi

Hvorfor valgte du dette universitetet?

Med utsikt over Vancouver i bakgrunnen. Foto:privat

For meg stod valget mellom Australia, USA og Canada. Jeg visste at jeg ønsket et engelskspråklig miljø og jeg ville et sted jeg ikke hadde vært før. I tillegg la jeg stor vekt på faglig tilbud da jeg hadde noen obligatoriske fag i graden min som jeg ville få godkjent ved å ta tilstrekkelige like fag under utvekslingsoppholdet. Jeg fant universitetet gjennom UiOs sentrale utvekslingsavtaler og ble trigget av at det var et av Canadas beste universiteter.

Hvilke fagfelt tok du emner innenfor?

Materialvitenskap og nanoteknologi

Hvilke emner tok du?

  • Physical Chemistry for Engineers. Midtveis- og avsluttende eksamen.
  • Fundamentals of Thermodynamics and Statistical Mechanics. Skriftlige innleveringer, midtveis- og avsluttende eksamen
  • Chemistry Integrated Laboratory I. Totalt ni labøvelser hvor forarbeid, utførelse og etterarbeid ble evaluert
  • Introduction to Quantum Mechanics. Skriftlige innleveringer, midtveis- og avsluttende eksamen
  • Nanotechnology in Electronics. Deltakelse i timene, skriftlige innleveringer, midtveis- og avsluttende eksamen
  • Nanomaterials. Muntlige fremføringer, skriftlige innleveringer, deltakelse i timene og avsluttende hjemmeeksamen

Hvordan opplevde du arbeidsmengden med studier dette semesteret?

Jeg brukte mye tid på studiene. For å få godkjent nødvendige emner ved UiO endte jeg opp med å ta flere fag enn jeg hadde trengt å ta og samtlige fag var teoretisk tunge. Dette resulterte i at jeg hadde uker hvor alt jeg så var innsiden av bibliotekene på campus og arbeidsmengden var generelt større enn ved UiO. Dette avhenger naturligvis av hvilke og hvor mange fag en tar, men det er viktig å være klar over at arbeidsmengden kan oppleves som krevende.

Hva var det beste med utvekslingsoppholdet?

Både faglig og sosialt var oppholdet veldig givende, men om jeg skal trekke fram en ting som det beste må nok det bli personlig utbytte. Det er veldig mye å lære om både seg selv og andre av utveksling. Du hives ut i nye, ukjente omgivelser og må klare deg på egen hånd - heldigvis med et sikkerhetsnett av rådgivere fra UiO og mottaksapparat ved vertsuniversitetet.

Mottaksapparatet var veldig godt. Vi ble geleidet av mail, nettmøte i forkant og introduksjonsdager på begynnelsen av semesteret. Noe må man naturligvis finne ut av selv, men jeg opplevde at universitetet tilrettela for at oppholdet skulle bli så bra som mulig.
Fasilitetene var gode. Standarden på bolig var sammenlignbart med SiO, det var treningsfasiliteter og svømmebasen tilgjengelig for en billig penge og ingenting å utsette på biblioteker og forelesningssaler. Ikke alle utvekslingsstudenter fikk bosted på campus og måtte finne alternativer på det private markedet. Dette gjaldt ingen av de som reiste fra UiO, men kan muligens gjøre det seinere.

Tofino, Vancouver Island. Foto:privat

Hvordan hadde du det økonomisk under utvekslingsoppholdet? 

Jeg var så heldig å få et stipend fra UNIFOR i forbindelse med utvekslingsoppholdet. Sammen med støtten fra Lånekassen var dette tilstrekkelig. Uten stipendet ville jeg nok trengt å bruke noe oppsparte midler, men ikke mye. Bolig kostet omtrent 6500,- i måneden.

Vil du anbefale andre studenter å velge dette universitetet?

Helt klart!

Andre tips?

Hvis jeg skal oppsummere var utvekslingsoppholdet krevende og givende. Jeg likte veldig godt utfordringene og innsikten jeg fikk underveis og vil anbefale andre å gjøre det samme - så lenge du er forberedt på å trå ut av komfortsoner og gjøre en innsats.

Det er alltid lurt å planlegge godt og ha oversikt over perioder som kanskje krever ekstra mye innsats. Viktigst av alt er å gjøre det til din utveksling. Finn ut hva som er viktigst for deg og legg opp resten etter det.

 

Publisert 29. jan. 2018 09:40