English version of this page

Hirut Woldemariam Tetekel

Hirut Woldemariam Tetekel er ny æresdoktor ved Universitetet i Oslo.

Portrett av æresdoktor ved UiO, Hirut Woldemariam Teketel

Hirut Woldemariam Teketel

Professor Hirut Woldemariam Tetekel har doktorgrad i lingvistikk fra Institutt for Afrikastudier, Universitetet i Köln, Tyskland. Hun er for tiden professor ved Institutt for lingvistikk og filologi ved Universitetet i Addis Abeba, Etiopia. Her har hun hatt flere ulike lederstillinger.

Hennes forskningsinteresser inkluderer deskriptiv lingvistikk, komparativ lingvistikk og sosiolingvistikk, med fokus på språkpolitikk og språklig forskjellighet. Hun har publisert over 30 artikler i ulike internasjonale tidsskrifter og bøker. Hun var i en periode minister for vitenskap og høyere utdanning i den etiopiske regjeringen.

Professor Woldemariam Tetekel samarbeider med Senter for flerspråklighet i samfunnet på tvers av livet (MultiLing) i Oslo. Hun var med på å utvikle det teoretiske grunnlaget for NORHED-prosjektet «Lingvistisk kapasitetsbygging - verktøy for en inkluderende utvikling av Etiopia» sammen med professor Janne Bondi Johannessen på MultiLing, og ledet den etiopiske delen av dette prosjektet ved Universitetet i Addis Abeba. Hun har publisert flere artikler sammen med professor Elizabeth Lanza, tidligere senterdirektør i MultiLing.

Publisert 29. juni 2022 12:54 - Sist endret 22. jan. 2024 09:50