English version of this page

Nicola Dibben

Nicola Dibben er ny æresdoktor ved Universitetet i Oslo.

Portrett av Nicola Dibben, æresdoktor ved UiO

Nicola Dibben. Foto: Annica Thomsson

Nicola Dibben er professor og forskningsdirektør ved The Faculty of Arts and Humanities, Universitetet i Sheffield. I tillegg er hun gjesteprofessor ved Universitetet i Graz og ved Stanford. Hun har vært redaktør for Popular Music og Empirical Musicology Review.

Dibben studerer musikkens betydning for hvordan vi forstår oss selv og verden, med fokus på formidling og opplevelse av emosjoner og mening. Med en sjelden kombinasjon av metodologisk bredde og høy kvalitet skriver hun om musikkvitenskap, musikkpsykologi og populærmusikk. Hun har publisert både i humanistiske og musikkpsykologiske tidsskrifter, som vitner om en uvanlig fleksibel tilnærming til temaene. 

Dibbens bidrag inkluderer studier av effekten av musikk ved bilkjøring og et samarbeid med artisten Björk om hennes multimedia-app/album, Biophilia (2011). Dibbens artikkel om Björk var en av de første artiklene om populærmusikk som ble akseptert i det tradisjonsrike tidsskriftet Music Analysis.

Dibben er medlem av RITMOs vitenskapelige råd og har sittet i evalueringspaneler for Norges Forskningsråd og UIO: Life Sciences.

Publisert 29. juni 2022 13:08 - Sist endret 22. jan. 2024 09:50