English version of this page

Patricia Greenhalgh

Patricia Greenhalgh er ny æresdoktor ved Universitetet i Oslo.

portrett av æresdoktor på UiO, Patricia Greenhalgh

Patricia Greenhalgh. Foto: National Institute for Health Research

Professor Trish Greenhalgh er en internasjonalt anerkjent akademiker innen samfunns- og allmennmedisin ved University of Oxford. Hun er forfatter av over 400 fagfellevurderte artikler og 16 bøker, som til sammen er sitert mer enn 81 000 ganger på Google Scholar.

Forskningen hennes dekker evaluering og forbedring av kliniske tjenester i skjæringspunktet mellom primær- og spesialisthelsetjeneste, særlig bruk av narrative metoder for å belyse sykdomsopplevelsene til sårbare grupper. Hun har også forsket på implementering av evidensbasert praksis (inkludert kunnskapstranslasjon og -spredning). Tilpassing og bruk av nye teknologier (inkludert elektroniske pasientjournaler og omsorgsteknologi) samt anvendelse av filosofi i klinisk praksis inngår også i Greenhalghs forskningsfelt.

De siste to årene har hun overført og videreutviklet disse tverrfaglige perspektivene i studier av Covid-19-pandemien, der hun blant annet har utforsket bruk av video- og telefonkonsultasjon, vitenskapelige og antropologiske perspektiver på bruk av munnbind og politiske beslutninger i situasjoner preget av usikkerhet. Hun er knyttet til Universitetet i Oslo gjennom Senter for bærekraft i helseutdanningene (SHE).

Publisert 1. juli 2022 12:40 - Sist endret 22. jan. 2024 09:50